Zalai karateérmek Sárvárról

2019.03.29. 20:23

Országos versenyen állhattak dobogóra az egerszegi karatékák

Sárváron rendezték meg húsz egyesület részvételével a karatézók ippon shobu országos bajnokságát, ahol a zalai egyesületek képviselői is indultak és érmekkel tértek haza a Vas megyei viadalról.

Kerkai Attila

A ZSKE dobogósai, balról Lőcsei Fanni Lili, és Horváth Jókus Vivien

Fotó: Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesületet Horváth Jókus Vivienn és Lőcsei Fanni Lili képviselte 10-11 éves korcsoportban. Horváth Jókus Vivien kumitében (küzdelem) a mezőny legjobbjának bizonyult, aki magabiztossan verte az ellenfeleit és az első helyen végzett. Katában, azaz formagyakorlatban az ötödik helyen zárt. Lőcsei Fanni Lili egyenletes teljesítménnyel mind katában, mind pedig kumitében a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Remek felmérő volt ez a közelgő diákolimpiára és az első, csak vidéki csapatoknak rendezendő országos vidékbajnokságra.

A ZSKE dobogósai, balról Lőcsei Fanni Lili, és Horváth Jókus Vivien
Fotó: Kerkai Attila

A versenyzőket Molnár Tamás és Szekér László készítette fel.

A Japán Út Harcművészeti Egyesület érmesei, Dancs Lora és Tóth Jázmin
Fotó: Kerkai Attila

A szintén egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület tagjai is ott voltak a sárvári viadalon, s ők is érmekkel tértek haza. Tóth Jázmin a 12-13 évesek között formagyakorlatban negyedik helyezett lett, küzdelemben pedig bronzérmet szerzett. Dancs Lora (11 éves korosztály) formagyakorlatban és küzdelemben is másodikként végzett, így két ezüstéremmel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában