súlyos állapotban

2019.06.12. 16:18

Óriásit bukott Froome, nem indul a Tour de France-on

A francia körverseny négyszeres bajnoka a szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné elnevezésű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett.

Forrás: Anne-Christine POUJOULAT

Fotó: AFP

A 34 éves klasszis versenyzőt azonnal kórházba szállították. Froome mintegy 60 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott lefelé, amikor nekiment egy falnak, és eltörte a combcsontját, valamint a jobb könyökét, illetve több bordája is eltörött.

Froome idén ötödik diadalára készült volna a Touron, amellyel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

Csapata, az Ineos menedzsere nem sokkal a baleset után közölte: a brit versenyző biztosan nem tud rajthoz állni a francia körversenyen.

„Nagyon súlyos állapotban van”

- nyilatkozta Dave Brailsford az egyik francia televíziós társaságnak. Hozzátette:

versenyzőjük nekiment egy falnak, és a balesetet követő percekben a beszéddel is komoly gondjai voltak.

Froome négy Tour diadala mellett egyszer megnyerte a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is. A londoni és a riói olimpián bronzérmes volt időfutamban, valamint a 2017-es világbajnokságon is.

Forrás: MTI

Borítókép: Egy fotó a mentőautóról, amely kórházba szállította a balesetet szenvedett Christopher Froome-ot 2019. június 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában