Nincs meglepetés

2019.04.19. 19:08

Női kosárlabda – Vasárnap Egerszegen folytatódik az elődöntő

Csütörtökön soproni iskolajátékkal kezdődött a női kosárlabda-­élvonal „zalai” elődöntője. A párharc vasárnap (19 óra) folytatódik, ekkor a ZTE NKK lesz a pályaválasztó.

Jóna István

Kékben a zetés Janis Ndiba tör a soproni kosárra Fotó: a szerző

A ZTE az elmúlt szezonhoz hasonlóan eljutott a legjobb négyig az NB I A-ban, és ez nagy fegyvertény ebben a kiélezett mezőnyben. A párharcban a bajnoki címvédő, Európa aktuálisan negyedik legjobb csapata várt a kék-fehérekre.

A Zahuit és Fegyvernekit nélkülöző Sopron ellen bátran kezdtek a zalaiak (2-4), de nem kellett sokáig várni, hogy beinduljon a hazai pontgyár (5. p.: 14-6). Időkérés után felzárkózott a ZTE, és lehetett volna szorosabb is az állás az első tíz perc után, ha a vendégek nem rontanak ziccereket. A második negyed elején még tartotta magát a zalai alakulat, ám a fél­időig, egy háromperces gólcsendet kihasználva elhúzott a házigazda (35-21).

Fordulás után Maltsi hármasai jelentettek elmozdulást zalai oldalon, de a hazaiak így is egyre távolodtak. A ZTE szempontjából az utolsó játékrész volt a meccs legnehezebb része. A vendégek hosszú percekig nem találtak a gyűrűbe, miközben a Sopronban már a fiatalok voltak a pályán, de ők is növelni tudták a különbséget.

Kékben a zetés Janis Ndiba tör a soproni kosárra Fotó: a szerző

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1-0 a Sopron javára, folytatás vasárnap (19) Zalaegerszegen.

A másik ágon: DVTK–Győr 64-52.

Robert Iniguez: „Az Euro­liga elmúlt hétvégi négyes döntője után kritikus volt ez a meccs számunkra, hiszen jó csapat és jó edző az ellenfelünk. Teljes koncentrációval készülünk a vasárnapra is.”

Gáspár Dávid: „Egyértelmű volt a Sopron fölénye és sikere, nagyobb ellenállást vártam magunktól. Szerettünk volna jobban, karakteresebben, hatékonyabban játszani, de nem sikerült. Néhány játékosomból hiányoltam a tüzet. Jó lenne, ha mindezekben előre tudnánk lépni a párharc második találkozójára, és szorosabbá tudnánk tenni azt az összecsapást. Elvégre nem játszhat minden évben bajnoki elődöntőt egy csapat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában