6. és 11. hely

2019.05.19. 20:47

Női amatőr kosárlabda NB I: záróra zalaiakkal

A női kosárlabda amatőr NB I Zöld csoportjában a ZTE NKK II. hazai vereséggel fejezte be a szezont. Az egerszegiek ezzel a 13 csapatos bajnokságban a 11. helyen végeztek. A kanizsai Vadmacskák hatodik lett.

Kerkai Attila, Kühne László

Budai Dorina a Vadmacskák egyik mérkőzésén Fotó: archív/Szakony

ZTE NKK II.–UNI Győr II. 52-71

(7-17, 17-17, 14-27, 14-10)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Esztergályos.

ZTE: Preisinger 6, Kovács G. 10, Hersics 4, Horváth Fanni 7, Jurkó 11. Csere: Kovács C., Kaj 2, Böcskei 3, Horváth Fruzsina 9. Edző: Horváth Zsófia.

A szezonzárón nem kezdett rosszul a ZTE NKK II., ám az első negyed végén elengedte az ellenfelet. A második tíz percben harcosabb és eredményesebb lett az egerszegi játék, de a kialakult különbségből nem tudott faragni a házigazda. A harmadik negyed megint az ellenfélé volt, amely agresszív letámadással megtörte a zalai ritmust. A ZTE azonban nem esett szét, és az utolsó negyedet meg is tudta nyerni.

Horváth Zsófia: „A szezon végi fáradtabb, lassabb hangulat jellemezte a mérkőzést, de egyértelmű, hogy az első meccsünkhöz képest sokkal ügyesebben játszottunk. A fejlődés volt számunkra az elsődleges az idei szezonban.”

Budai Dorina a Vadmacskák egyik mérkőzésén Fotó: archív/Szakony

A Kanizsai Vadmacskák SE már korábban lezárta a szezont, ám az utolsó játéknapon így is volt miért izgulniuk a csapathoz tartozóknak.

– A 6–8. helyen pontegyenlőség és hármas körbeverés alakult ki, így az érintett csapatok közt minitabella döntött – részletezte Zsámár Krisztián, a Vadmacskák edzője. – Az összevetésben mi végeztünk az élen, vagyis megszereztük a 6. helyet a szezon végén. Aminek természetesen nagyon örülünk, abban pedig bízunk, hogy a következő bajnokság végén a pozíció akár még jobb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában