arsenal

2019.12.09. 10:11

Niko Kovac válthatja fel az ideiglenesen kinevezett Ljunberget

A tervezettnél korábban visszatérhet a kispadra Niko Kovac, a Bayern München korábbi vezetőedzője, akit a hírek szerint érdekelne az Arsenal labdarúgócsapatának irányítása.

FC Bayern Munich separates by mutual agreement from Niko KOVAC. Image: Niko KOVAC (coach Bayern Munich), skeptical gesture, single image, single image, portrait, portrait, portrait, portrait. Soccer 1. Bundesliga, 3.matchday, matchday03 ,, FC Bayern Munich M) - 1. FSV FSV FSV Mainz 05 (MZ) 6-1, on 31.08.2019 in Muenchen ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI VIDEO. | Usage worldwide

Forrás: AFP / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE

Fotó: Frank Hoermann

A goal.com és a spox.com arról ír, hogy a 48 éves tréner menedzsmentje és a klub már felvették egymással a kapcsolatot, miután a szakembert „nagyon érdekli a feladat”.

Kovac a tervek szerint a helyszínen tekinti meg a hétfői West Ham United-Arsenal angol bajnokit.

A dpa német hírügynökség ugyanakkor azt írta, hogy a híresztelés nem igaz, a trénerhez közel álló forrás szerint „kacsa” és Nico Kovacot nem érdekli a feladat, most szünetet tart. A szakember ugyan a hétvégén magánúton Angliában járt, és mérkőzéseket is megnézett – köztük a manchesteri derbit -, de a hétfő esti meccset végül lemondta.

Az Ágyúsok vezetősége november 29-én menesztette Unai Emeryt, azóta – ideiglenes jelleggel – a svéd Freddie Ljungberg irányítja a csapatot.

Az észak-londoni együttes kilenc tétmeccse nyeretlen, ilyen rossz sorozatra 1992 óta nem volt példa a klub életében.

A Bayerntől való menesztése után Niko Kovac a Hertha BSC-nél is szóba került, mint lehetséges új vezetőedző, végül azonban Jürgen Klinsmannt szerződtették a posztra. A horvát edző állítólag azzal utasította vissza a berliniek érdeklődését, hogy egy ideig távol szeretne maradni a futballtól.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában