királynő kupa

2019.01.31. 13:40

Nézőrekord született egy női focimeccsen Spanyolországban

Szerdán 48 121 néző tekintette meg a helyszínen az Athletic Bilbao-Atlético Madrid női labdarúgó-mérkőzést a spanyol Királynő Kupában, ami a spanyol szövetség szerint klubszinten rekordot jelent Európában.

Ibai Gomez of Athletic Club de Bilbao during the La Liga Santander match between Villarreal and Athletic Club de Bilbao at La Ceramica Stadium on Jenuary 20, 2019 in Vila-real, Spain. (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)

A kupa negyeddöntőjében a vendég fővárosi együttes 2-0-ra nyert a San Mames Stadionban, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Az első osztályú bilbaói férfi csapatnál – amely története során a Barcelona és a Real Madrid társaságában mindig az élvonalban szerepelt – a jelenlegi idényben „csak” 46 860 néző a rekord a hazai bajnokikon.

Ebben a posztban azon viccelődnek, hogy a Barcelona-Sevilla kupavisszavágón valószínűleg azért voltak ennyire foghíjasan, mert mindenki a női derbire volt kíváncsi:

Az angol szövetség (FA) ugyanakkor 53 ezer nézőt tart nyilván a Dick, Kerr's Ladies és a St. Helen's Ladies találkozóján, amelyet 1920-ban a liverpooli Goodison Parkban rendeztek.

Női labdarúgó-mérkőzésen a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő jelenti: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0-0-ás végeredmény után tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a kínai csapatnál. Európában a rekord ugyancsak egy válogatott találkozó: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba az Anglia-Németország (0-3) barátságos összecsapásra.

Borítókép: itt éppen a Bilbao játékosa, Ibai Gomez nézett kikerekedett szemekkel és nyitott szájjal a Villarreal elleni La Liga-meccsen, de ez után a hír után valószínű, hogy a csapattársak is hasonlóan reagáltak

AFP / NurPhoto / Maria Jose Segovia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában