rövidpályás gyorskorcsolya

2019.02.08. 20:35

Nem indul a vb-n Liu Shaoang

Nem indul a márciusi világbajnokságon az olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki egy hete a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének kézközépcsonttörést szenvedett.

„Nincs értelme húszévesen kockáztatni.

Még rengeteg világbajnokságon indulhatok később százszázalékos állapotban”

- mondta pénteken az MTK sportolója, aki elárulta, fájdalmat ugyan nem érez, de esténként feszülő érzése van a sérült kézfejnél.

Liu Shaoang megjegyezte, annak ellenére, hogy számára véget ért az idény, edzésben marad, jelenleg is kerékpározik, konditerembe jár, s amikor

február 18-án megkapja a könnyített rögzítést a kezére, akkor jeges edzésen is részt vesz majd, hogy segítse a szófiai világbajnokságra készülő társait.

A drezdai vk-forduló 1000 méteres selejtezőjének első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta a Liu Shaoangot, aki – bár egyből felpattant a palánknál – nem tudta folytatni a futamot. Azonnal kórházba vitték, ahol a röntgenvizsgálat kimutatta, három csont is eltört a bal kézfejében. Szombaton hazautazott Budapestre, majd hétfőn megműtötték a Sportkórházban, melyet kedden hagyhatott el.

Az Európa-bajnok gyorskorcsolyázó most hétvégén a világkupa-sorozat utolsó, torinói állomásán sem indult és kihagyja a március 8-10-én esedékes szófiai vb-t is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!