Röplabda

2019.03.20. 21:11

Nem ártott meg a hosszú kihagyás a ZTE RK-nak

Kéthónapos szünet után játszott ismét bajnokit a ZTE RK NB II-es férfi röplabdacsapata. Az egerszegiek a rájátszás nyitányán újabb magabiztos sikert arattak.

Jóna István

Munkában a hazai sánc: Gőczi Roland (balról) és Horváth Richárd akasztja meg a vendégek támadását Fotó: Jóna István

ZTE RK–Penta Gödöllő RC 3:0 (11, 22, 17)

Zalaegerszeg, 80 néző. Jv.: Szabó, Barabás.

ZTE: Németh B., Horváth R., Gellén, Gőczi, Lesznyik, Gyenes, Légrádi (liberó). Csere: Molnár B., Kovács R., Kiss G., Pap. Edző: Domokos Lajos és Markó Gábor.

Az első pontokat a Gödöllő szerezte, de Gőczi irányításával fordított a ZTE (12-5). A sima első játszma talán túlságosan is megnyugtatta a hazaiakat, mert az ellenfél a második játékrészben tartani tudta velük a lépést. A záró szettre a kék-fehérek több változtatást is végrehajtottak, és ezek jól sikerültek. A mecsen minden pályára lépő hazai játékos biztosan oldotta meg feladatát, és így a biztos zalai sikerhez csupán 54 percre volt szükség.

Munkában a hazai sánc: Gőczi Roland (balról) és Horváth Richárd akasztja meg a vendégek támadását Fotó: Jóna István

Domokos Lajos: „Nem tudtuk, ennyi kihagyás után hogyan fog harapni a csapat. Szerencsére a fiúk élvezték a játékot, és ehhez a Gödöllőben megfelelő partnerre leltek. Előnyünk tovább nőtt a Nyugati-csoport élén, és így a hátralevő mérkőzésektől függetlenül, országos szinten az első háromban végzünk.”

A ZTE RK legközelebb, március 30-án a DSE Röplabda Akadémiát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában