Sport

2013.12.04. 16:10

Egy nap, amikor csak győzteseket ünnepelnek

Keszthely - Az önfeledt, felszabadult mozgás öröme a fő célja a Zala Megyei Parasportnapnak fogalmazott elöljáróban Somogyi József, a szerdán rendezett és évenként ismétlődő eseményen.

Sámel József

A keszthelyi Zöldmező utcai Általános és Speciális Szakiskola igazgatóhelyettese a szervezők nevében nyilatkozta ezt lapunknak szerdán a Csokonai ÁMK-ban, ahol nyolc intézmény, mintegy száznegyven fő részvételével tizenkettedik alkalommal rendezték meg Zala Megye Parasportnapját.

A megjelenteket Csótár András, az önkormányzat oktatási és ifjúsági bizottságának elnöke köszöntötte, hangsúlyozva: nagy szükség van a rendezvényre, s a hasonló programokra.

-December 3. a fogyatékkal élők világnapja, már hagyomány, hogy ez idő tájt rendezzük meg a kedvelt programot - tette hozzá, megjegyezve: nagyon fontos, hogy a tanulásban akadályozott, fogyatékkal élő gyermekek számára lehetőséget biztosítsanak a sportolásra. Fontosnak érezzük, hogy mindenki élvezze az eseményeket, s emlékezetessé tegyük számukra a napot. Ez nem verseny, hanem sportnap, azaz itt nincsenek vesztesek, csak győztesek.

A sorversenyek elmaradhatatlan kellékei a mindenkori parasportnapnak és a leginkább népszerű számot is takarja az indulók körében  (Fotó: a szerző)

Nincs eredményhirdetés, a cél nem más, mint hogy mindenki győztes legyen, s felszabadultan, önfeledten sportoljon. A gyermekek lehetőséget kapnak, hogy megmutassák önmagukat, azt, hogy teljes értékű emberekként számíthat rájuk a társadalom. Értékes, érzékeny és nagyon szerethető emberekről van szó, akiknek ez a megmérettetés felér egy X-faktor vagy Csillag születik című versennyel.

A Zöldmező utcai Általános Iskola és Szakiskola diákjainak ünnepi műsorát követően, a közös vidám bemelegítés után sorversenyek kezdődtek, majd foci villámtorna és asztalitenisz bajnokság kezdődött. A felnőttek úszásra is lehetőséget kaptak, a gyermekeket pedig egészségügyi mérések és kézműves foglalkozások is várták a nap során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!