Sport

2015.10.27. 15:51

Negyedszer a dobogón - Bertóti Regina (Göcsej KTFE) bronza a nappali ob-n

Zalaegerszeg – Pilisszentlélek és térsége adott otthont a tájékozódási futók idei országos nappali egyéni bajnokságának, ahol a mezőny tagjainak nem csak a szokottnál is keményebb pályával, de a nagy esőzések miatt a felázott talajjal is meg kellett küzdeniük.

Kerkai Attila

Az országos szövetség ezúttal a korábbi két fordulós (selejtező – döntő) bajnokság helyett egy fordulóban írta a versenyt, melyre több mint 900-an neveztek. A nevezettek között a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC tájfutói is ott voltak, akik ezúttal is jól szerepeltek. A zalai eredmények közül ezúttal is a női elitben versenyző Bertóti Regina (Göcsej KTFE) teljesítménye sorolható az élre, aki nagyszerű futással, szoros versenyben szerezte meg a bajnoki 3. helyet és az idei évben negyedszer állhatott magyar bajnokságon dobogóra.

Bertóti Regina (Göcsej KTFE) verseny közben. Az idén negyedszer állhatott már fel dobogóra az országos bajnokságokon Fotó: a szerző

A szenior versenyzők közül a nagykanizsai Varga József (Göcsej KTFE) az F55-ös korcsoportban ezüstérmet szerzett, míg Császár Éva (Göcsej KTFE) egy újabb éremmel gazdagította idei éremgyűjteményét az N35-ben megszerzett 2. helyezésével.

Az érmes eredmények mellett a fiataloknál Porgányi Anna (TRIÓ Egerszeg ZTC – N16E, 6. hely) és Szőcs Attila (Göcsej KTFE, F18E, 6. hely), míg a szenioroknál Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC, N35A, 4. hely) és McCarthy Bernadett (TRIÓ Egerszeg ZTC, N35, 6. hely) végzett pontszerző helyen.

További jobb zalai eredmények:

F16E: 9. Szalay Levente (Göcsej KTFE), 11. Csertán András (TRIÓ Egerszeg ZTC).

F18E: 7. Porgányi Márk (TRIÓ Egerszeg ZTC), 9. Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC).

F20E: 7. Kiss Kornél (TRIÓ Egerszeg ZTC).

F40E: 8. Uhlir Péter (TRIÓ Egerszeg ZTC).

F70A 8. Horváth Zoltán (TRIÓ Egerszeg ZTC).

N14E: 12. Takács Szilvia (Göcsej KTFE).

N16E: 10. Király Boróka (Göcsej KTFE), 14. Bódi Doroti (TRIÓ Egerszeg ZTC).

N18E: 11. Takács Orsolya (Göcsej KTFE).

N40A: 7. Juhász Júlia (Göcsej KTFE), 10. Porgányiné Henrich Piroska (TRIÓ Egerszeg ZTC).

A bajnoki hétvég másnapján, szintén a Pilisszentlélek melletti Hamvaskő terepén rendezték meg az idei egyesületi váltóbajnokságot. A felnőttek kategóriájában az 5 fős váltókat egy-egy újonc, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt versenyző alkotta és két zalai csapat is pontszerző helyen végzett.

A férfiaknál a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata, Molnár Levente, Csertán András, Fekete Ágoston, Porgányi Márk, Uhlir Péter összeállításban a 8. helyen végzett.

Szintén 8. helyen zárt a Göcsej KTFE női csapata (Tarsoly Panka, Takács Szilvia, Király Boróka, Takács Orsolya, Bertóti Regina).

A szenior csapatok között az N120-s kategóriában a Göcsej KTFE (Juhász Júlia, Marics Gáborné, Császár Éva) váltója a 4. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!