Csak a büntetők ne lettek volna…

2019.02.17. 21:11

Negyedik lett a Deák SZKI, a diákolimpiai bajnoki cím Veszprémbe került

A hét végén a megyeszékhely adott otthont az V–VI. korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjének. Az ország minden pontjáról érkeztek a 20 csapatos döntőre.

Kerkai Attila

Támad a kék mezes Deák SZKI csapata az elődöntőben a váci Boronkay SZKI ellen Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Szombaton reggel korán indult a nap, hiszen estére a négy csoportban be kellett fejeződnie a küzdelmeknek. A megyei bajnokok és Budapest győztese érkezett már csak Zalaegerszegre, így a 20 legjobb együttes vetélkedett a minél jobb helyezésekért. Zalát az egerszegi Deák SZKI képviselte, amely már a csoportküzdelmekben is megmutatta, hogy számolni kell vele. A Deák előbb 5-2-re verte a kecskemétieket, majd 3-2-re múlta felül Veszprém legjobbjait. Később az egerszegi együttes 5-0-ra lépte le a szolnokiakat, majd 3-2-re verte a Miskolc csapatát, így hibátlan mérleggel lett csoportgyőztes.

Támad a kék mezes Deák SZKI csapata az elődöntőben a váci Boronkay SZKI ellen Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Vasárnap a csoportok első két helyezettje a keresztjátékkal folytatta a küzdelmeket. A Deák SZKI csapata ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta: imponáló játékkal, 6-1-re győzte le a budapesti Kölcsey-gimnáziumot. Ezzel az elődöntőbe jutott, melyben a váci Boronkay SZKI volt az ellenfele. A két csapat rendkívül izgalmas csatát vívott egymással, végül a mérkőzésük 3-3-as döntetlennel zárult. Következtek a büntetők, melyben hibázott mindkét csapat, végül a váciak 1-0-val jutottak tovább… A Deák SZKI így a bronzmérkőzésen volt érdekelt és a soproni Fáy András SZKI-val vívta. A rendes játékidő 1-1-es eredményt hozott, következtek a büntetők és a Deák gárdája ismét alulmaradt, így végül a negyedik helyen végzett.

A döntőt a váci Boronkay SZKI vívta a veszprémi Noszlopy-gimnázium együttesével. A veszprémiek 4-2-re győztek, s ezzel diákolimpiai bajnokok lettek. KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában