Sport

2015.08.26. 12:30

Négy pont a Kustánszeg előnye a roncsderbi országos bajnokság 5. futama után

Kustánszeg - A roncsderbi országos bajnokság 5. futama után a Kustánszeg SE csapata növelte előnyét az összetettben. Az efelett érzett örömön túl házigazdaként is sikert aratott, hiszen remek viadalt szervezett a Göcsej Ringen.

Kerkai Attila

A kustánszegi Göcsej Ringen ugyanis az idei ob-sorozat utolsó előtti futamát rendezték és a várakozásoknak megfelelően több mint fél száz nevező jelentkezett a gépátvételre. Tökéletesen előkészített pálya és ideális, nyár végi idő várta a versenyzőket és a szép számmal kilátogató nézőket, akik igazán izgalmas és látványos futamokat láthattak.

A versenyzők nem kímélték autóikat, mindenki próbálta megszerezni a jobb helyezést, sőt többeknek már a végső győzelemet is sikerült begyűjteni a Kustánszegen elért eredményével. A rendezők egész nap locsolták a pályát, hogy minél izgalmasabb futamokat láthasson a közönség, így több kicsúszás is tarkította a versenyt.

Az éves bajnokságból még egy futam van hátra, amit a nagy rivális Szombathely rendez a jövő hét végén. A bajnokságot vezető Kustánszeg és Szombathely között mindössze négy pont a különbség, míg a másik zalai csapatnak, Kerkabarabásnak is van esélye elérni a dobogó harmadik fokát.

A kicsit sáros és csúszós pálya a roncsderbiseknél kifejezetten előnyt jelentett: még látványosabb, még több kicsúszást  hozó futamokat láthattak így a nézők, akik mindezt nagyon élvezték  Fotó: Pezzetta Umberto

Az idei évre ezzel képletesen bezárt a Göcsej Ring. A pálya egyik tulajdonosától, Pulger István elmondta, hogy , hogy az ebben az évben megrendezett egy amatőr és két bajnoki futamon kívül még két terepjáró fesztivált is megszerveztek itt, amit a jövőben is folytatni szeretnének.

 

A zalai versenyzők pontszerző helyezései. Ifi 1: 1. Klitza Dominik. Ifi 3: 1. Szűcs Rajmund (Kerkabarabás), 2. Bakos Bence. Trabant: 1. Lakatos Lénárd. Szuper: 2. Kailali Alex, 3. Klitza David, 4. Kevin Holler (Kerkabarabás). Épített: 1. Beke István, 2. Achim Holler (Kerkabarabás), 3. Farkas Gyula, 4. Harald Gschiel (Kerkabarabás). Lada: 1. Klitza David, 3. Geráth Péter, 4. Tóth Dávid, 6. Hardi Ferenc. Széria kicsi: 1. Kevin Holler (Kerkabarabás), 4. Ugranyecz Miklós, 5. Barna Péter. Széria közép: 1. Kailali Alex. Széria nagy: 2. Borka László, 3. Siebel Balázs. Női: 1. Lakatos Dominika, 3. Tóth Nikolett, 4. Szabó Brigitta. Amatőr: 1. Ungi Károly, 3. Mátés Lili, 4. Bakos Csaba, 5. Csomó Sándor, 6. Bakos István. Szerelői: 1. Vörös Vilmos, 2. Csizmazia Sándor, 5. Geráth Gábor. (A külön nem jelöltek valamennyien a Kustánszeg SE versenyzői).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!