Sport

2017.04.14. 17:16

NB III: szombat délután zalai rangadó jön

Andráshida/Hévíz - Szombaton 16.30-tól rendezik meg a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a zalai derbit: a Hévíz SK a Tarr Andráshidát fogadja. Olyan helyzet állt elő, amikor mindkét csapatnak élet-halál kérdése minden egyes pont.

Kerkai Attila

A szombati két mérkőző fél közül az Andráshida áll jobban, hiszen a megszerzett 30 pontjával a 11. helyen áll, míg a 23 pontos Hévíz a 14., ami még kieső helyet jelent. A zalai derbire a hidaiak egy hazai sikerrel hangoltak a Veszprém ellen, míg a hévíziek egy bravúrponttal, amit Kaposváron szereztek.

- Alapvetően a megszokott munkával készültünk a rangadóra, amit a megyei rivális ellen játszunk - mondta Szabó Imre, a Hévíz vezetőedzője a találkozó előtt. - Azáltal, hogy a tavasz első felét nem tudtuk pozitív mérleggel hozni, a mi helyzetünkben most már mindegy, hogy éppen ki az ellenfél. Viszont ez valóban nem egy a sok mérkőzés közül. Sok játékos van az egyik és a másik oldalon is, akik korábban egy csapatban futballoztak, vagy nőttek fel. Ám mondhatnám magunkat, edzőket is. Meccseltem már én is Dobos Sanyi kollégám ellen, de voltunk közvetlen kollégák egy időben. Ahogy én, úgy ő is ismeri a futballról alkotott felfogásomat. A szombati mérkőzés előtt az Andráshida valamivel nyugodtabb lehet, hiszen hét ponttal többel rendelkezik, mi pedig kieső helyen állunk. Ez nálunk okozhat inkább feszültséget, ám ebben a helyzetben éppenséggel kellően higgadtnak is kell lenni.

Polareczki Roland jelenleg a Hévíz játékosa, de éveket töltött Andráshidán. A két csapat őszi mérkőzésén lő, amit a Hida 1-0-ra nyert meg Fotó: Katona Tibor

A Tarr Andráshida a legutóbbi fordulóban megszerezte első tavaszi sikerét, s ahogy korábban Dobos Sándor vezetőedző nyilatkozta: egy győzelem óriási lökést adna együttesének. A győzelem tehát megvan.

- Legszívesebben mindkét csapatnak ajándékoznék 12-12 pontot, s akkor ez a zalai mérkőzés sem ilyen feszült helyzetben jönne el - mondta Dobos Sándor arra utalva, hogy a bent maradás kiharcolása egyelőre a legfontosabb célja mindkét együttesnek. - Ez viszont nem lehetséges, így tipikus háromesélyes a találkozó. A feszültség meghatározó lehet, ugyanis nagyon fontos pontokat osztanak majd szombaton, s apróságokon múlhat minden. Tervek lehetnek mindkét oldalon, de úgyis a pályán dől el minden. Kell az improvizáció, s az is, hogy ki hoz jobb döntéseket. Nagyon remélem, hogy ez a csapat mi leszünk. A tavasszal, amikor kikaptunk, akkor is tudtuk, hogy képesek vagyunk nyerni, ám valamiért ez nem jött össze. A Veszprém ellen viszont már nemcsak a játék volt jó, de az eredmény is. Azt is tudjuk, hogy a Hévíz ellen most egy egészen más meccs jön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!