Három zalai fiatal címeres mezben

2019.07.08. 19:06

Nagy Pálma a győztes váltóban

A megújult győri atlétikai stadion biztosította a helyszínt a  Magyarország–Csehország–Szlovénia–Szlovákia U20-as atlétikai válogatott  viadalnak. A magyar csapatban  három zalai atléta is helyet kapott.

Kerkai Attila

Nagy Pálma

Nagy Pálma, a Zalaszám-ZAC sprintere a győztes 4x100 m-es váltó tagjaként sokat tett hozzá a négyesfogat első helyezéséhez. Az egerszegiek közül Dienes Mátyás ezúttal a meghívásos 100 m-es futamban 11,15 mp-es idővel 3. lett. Az U23-as Eb-re készülő férfi 4x100 m-es váltó is elindult, s remek 41,82 mp-es időeredménnyel győzött Baki Barnabással a soraiban. A Keszthelyi VDSE 400 méteres síkfutója, Csahóczi Csanád is a magyar csapat tagja volt, aki 50,56 másodperces idővel ötödikként szerzett pontot a csapatnak. Magyarország junior válogatottja Csehország mögött a második helyen végzett.

Nagy Pálma
Ott Benjámin

Veszprémben, a nemzetközi Balaton-bajnokságon a Zalaszám-ZAC atlétái közül a legjobb teljesítményt Ott Benjamin nyújtotta, ugyanis 800 m-es síkfutásban remek egyéni csúcsot futott 1;51,11perccel. Csiszár Soma 61,64 mp-es idővel bronzérmes lett 400 m gáton. A KVDSE is képviseltette magát, Szabó Laura a női távolugrásban 534 centiméterrel másodikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában