Az ezüst után egy arany

2019.03.28. 19:00

Molnár Flóra magyar bajnok 50 m pillangón!

Csütörtökön folytatódott a Debrecenben zajló felnőtt úszó országos bajnokság. Az 50 méteres női pillangóúszás döntőjében két zalai versenyző is érdekelt volt.

Kerkai Attila

Fotó: Archív

Mint beszámoltunk róla, szerdán Molnár Flóra, a Dél-zalai Vízmű SE olimpikon úszója nagyon szoros versenyben, mindössze 4 századdal szorult a második helyre és lett ezüstérmes 50 m gyorson. A késői programban úszott 1500 méteren a még serdülő korú Betlehem Dávid, az egerszegi EuropTec-ZÚK tehetsége, aki 15:37,32 perces idővel a 7. helyen végzett. Klubtársa, Gergye Ákos a 100 méteres hátúszás B.-döntőjébe jutott be, melyben 58,38 mp-es idővel a negyedik helyen végzett, azaz 12. lett ebben a számban.

Fotó: Archív

Csütörtökön újabb számok versenyeit rendezték meg. A Dél-zalai Vízmű SE csapatából ketten is bejutottak az 50 méteres női pillangóúszás döntőjébe. Molnár Flóra 27,18 mp-cel a második idővel kvalifikálta magát az A-döntőbe, Varga Dominika 27,80-nal, hetedikként jutott a fináléba. A csütörtök esti döntőben a címvédő Molnár Flóra remek hajrával győzött 26,83 mp-es idővel, ami egyelőre még nem ér világbajnoki A-szintet (26,34), de a forma biztató. Varga Dominika a döntőben javított és 27,42 mp-es idővel a 7. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában