Sport

2016.10.17. 16:30

20 éve Mini Zsiráf - több mint kétszáz játékos versengett egymással

Zalaegerszeg - A közelmúltban rendezte meg a Zalakerámia-ZTE KK és a Mini Zsiráf Alapítvány a húszéves múltra visszatekintő Mini Zsiráf Kupa nemzetközi korosztályos kosárlabda tornáját.

Kerkai Attila

A 16 résztvevő csapat közt három külföldi együttes is volt, a tornánára rendszeresen visszatérő csáktornyaiak mellett először vendégeskedett Egerszegen a bosnyák GEN Sarajevo csapata. Három korosztályban több mint kétszáz játékos versengett.

A kenguruban (U11) a Zalakerámia-ZTE KK magabiztosan szerezte meg az első helyet. Kissé szorosabb mérkőzések után, de a gyermek korosztályban is a házigazdáké lett az aranyérem. A két csapat edzői ugyanazok: Ambrus Péter és Halász Gergő.

Gerencsér Botond (ZTE KK) Fotó: ZTE KK

A győzelmeken kívül további örömöt jelentett, hogy az edzők véleménye alapján mindkét korosztályban zalaegerszegi volt a legjobb játékos: a fiatalabbaknál Gerencsér Botond, a nagyobbaknál pedig Szalay Domonkos.

Szalay Domonkos (ZTE KK)

A serdülő korosztályban (U14) is eljutott a ZTE a döntőig, ott azonban vereséget szenvedett a Körmendi Törpördögök csapatától, így végül a második helyen végzett. A legjobb játékosnak ebben a korosztályban a körmendi Németh Andrást választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!