Sport

2015.08.18. 12:25

Mindig a futballisták pártján állt - Lang József 75 éves

Zalaegerszeg - Augusztus 19-én ünnepli 75. születésnapját Lang József, a ZTE FC korábbi elnöke, aki az egerszegi klub játékosa is volt egykor. Lang József klubvezetői tevékenységének csúcsát a ZTE FC 2002-ben szerzett bajnoki címe jelentette.

Zalai Hírlap

- Te, kis elnököm, mikor tapsol meg téged állva ilyen sok ember? - kérdezte Gáti Gyula, a ZTE hajdani jeles vezetője a kétezres évek elején egy Sturm Graz Manchester United Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után a teltházas grazi stadionban, ahol nyertek az osztrákok.

- Majd jövőre! - vágott vissza Lang József, a ZTE FC akkori elnöke.

És igaza lett. Bajnok lett a kék-fehér gárda, majd Koplárovics góljával 1-0-ra legyőzte a Beckham fémjelezte MU-t a Népstadionban. A visszavágón Manchesterben kaptak egy ötöst, de nem sokan mondhatják el, amit ő, hogy Sir Alex Ferguson nyitotta ki előtte az ajtót a sajtótájékoztatót követően, amikor a játékosokhoz ment az öltözőbe.

Lang József akinek Sir Alex Ferguson nyitotta ki az ajtót Fotó: archív

Lang József mindig is futballistapárti volt. Megtanulhatta, mert sokáig futballozott a ZTE NB II-es csapatában, amellyel bajnok lett. Az NB I-es gárdában amely 1972-ben jutott az élvonalba sérülése miatt már nem léphetett pályára. Ekkor a klub technikai vezetője volt.

Az utóbbi évtizedekben a megyeszékhelyi futball nagy sikereinek valamilyen formában szinte mindig részese volt. Közben a moziüzem főnökeként is sokan kedvelték, mert közvetlenségével, jóindulatával rendkívül nagy népszerűségre tett szert. Így volt ez a futballisták között is, különösen a jó értelemben vett csibészeknek volt nagy barátja. Sokat tudna erről mesélni Kocsis Tamás, Antoni János, no meg Waltner Róbert, akit sokan a hajdani elnök fogadott gyerekének tartanak.

Lang József vagy ahogy szintén ismerik még: Dodó sikeres életéről hosszú előadást tarthatna, de 75. születésnapjára mit is lehetne kívánni, mint egészséget és hosszú éveket, s ha lehet, még ugyanennyi bajnoki címet a ZTE nagy családjával!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!