Apja nyomdokain

2019.01.20. 08:44

Mick Schumacher a Ferrarihoz igazol

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher után fia, a regnáló F3-as Európa-bajnok is csatlakozhat az olasz istállóhoz.

PHOTOMONTAGE: Media in Italy: Mick SCHUMACHER is test driver at Ferrari. Archive photo; Mick SCHUMACHER, (ENG, PREMA Theodore Racing), gesture, action, single image, single cut motif, portrait, portrait, portrait. Fia Formula 3 European Championships, Formula 3, at the Hockenheimring on 13.10.2018. | Usage worldwide

Szombaton közleményt adott ki a Ferrari, így a korábban csak pletyka formájában terjedő információ immár hitelesség vált: Mick Schumacher a Ferrari akadémiájának új tagja, így a jövőben élvezheti a maranellóiak támogatását – számol be róla az NSO.

„Izgatott vagyok, amiért megállapodtunk a Ferrarival” – idézi a portál a 19 éves versenyzőt. „A jövőm a motorsportban pirosra lett színezve, amiért a Ferrari akadémiája és a Scuderia Ferrari-család tagja lettem. Ez óriási lépés a számomra, és csak profitálhatok a hatalmas szaktudásból, ami felhalmozódott itt” – tette hozzá.

„Biztos, hogy mindent kihozok ebből, ami segít elérni az álmom, vagyis hogy a Formula–1-ben versenyezzek.

Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak a születésem óta jelentős helye van az én és a családom szívében is, szóval személy szerint nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – árulta el a fiatal versenyző.

Borítókép: Mick Schumacher.

Fotó: FrankHoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában