Sport

2017.02.10. 17:40

Megint meccshangulat: a ZTE FC szombaton az Újpestet fogadja

Zalaegerszeg - Csató Sándor nem nevezte éppen ideálisnak csapata, a ZTE FC téli felkészülését, hiszen sok volt a hiányzó. A szombati idénykezdetre, vagyis az Újpest elleni hazai (kezdés: 14.00) rendezésű Magyar Kupa nyolcaddöntőre sok nézőt vár és igazi futballhangulatot, amin szeretne csapatával jó eredményt elérni az esélyesebb ellenféllel szemben.

Kerkai Attila

A tavalyi évhez hasonlóan kupamérkőzésekkel indul a futballtavasz. Annyi különbséggel, hogy egy esztendeje, a ZTE FC már nem volt versenyben a Magyar Kupában, korábban éppen az Újpest ejtette ki. Akkor a Hévízen rendezett első mérkőzést 5-0-ra nyerték a lilák, a visszavágón pedig 1-1 született a Megyeri úton. Mielőtt az újabb kupacsatájukra térnénk rá, Csató Sándort, a ZTE FC vezetőedzőjét kérdeztük együttese felkészüléséről.

- Sajnos nem volt ideális a felkészülésünk, hiszen mindig volt sérültünk, vagy éppen betegség miatt hiányoztak játékosok - mondta el a téli alapozásról Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője, amikor elsőként erről kérdeztük. - Arra nem számítottunk, hogy ennyien, ilyen huzamos ideig nem állnak a rendelkezésünkre. Daru Bence őszi bokatörése után nem tudott teljes értékű munkát végezni, Patvaros Zsolt is áthozott egy sérülést az őszről. Elkezdte ugyan a felkészülést, edzett keményen, de aztán kiújult a korábbi sérülése, azóta inkább kezelésekre jár. A fiatal Hegedüs Tamás műtétje után még felépülőben van. Akik edzeni tudtak, ők elvégezték a munkát. Sajnos az újonnan érkezett Paudits Patrik sem áll sérülés miatt a rendelkezésre, ő csak a jövő heti bajnoki rajtra épül fel.

Babati Benjamin gyorsasága adott, de közben Forgács Andrásnak (hátul) és Szappanos Péter kapusnak hátul kell majd "biztosítani" 
Fotó: Szekeres Péter

Márpedig az Újpest ellen mindenkire szükség volna, hiszen erős együttesről van szó. Nebojsa Vignjevic csapata az NB I 6. helyén áll, ütőképes együttes, amelynek remek futballistái vannak. A légiósszabály jelenlegi formájában az élvonalbeli és a második ligás csapatok között még nagyobb lett a különbség, így az NB II-es együtteseknél szinte senki sem alkalmaz légióst. Csató Sándor csapata tehát komoly kihívás előtt áll, s ezt a szakvezető is hasonlóképpen látja.

- Az Újpest az NB I egyik legjobban futballozó csapata, amit az előző szezonban megtapasztaltunk, hiszen összekerültünk velük a kupában - tért rá a szombati találkozóra Csató Sándor. - Egy harcos, jól passzoló csapat az Újpest, s igyekeztünk feltérképezni a játékukat. A legfontosabb, hogy játékosaim viszont bízzanak magukban, s próbáljuk meg minél jobban megnehezíteni az esélyesebb ellenfél dolgát. Hazai pályán futballozunk, az első mérkőzést igyekszünk majd úgy lehozni, hogy a visszavágóra maradjon még esélyünk. Ez volna a cél, s ebbe bármilyen eredmény belefér. Várhatóan sok néző lesz, így szerintem igazi meccshangulatot hozhat ez a mostani szombat.

A ZTE FC szerdán és csütörtökön a Puskás Akadémián edzett, amiről Csató Sándor elmondta, hogy nagyon hasznos volt, hiszen füves pályán készülhettek a Magyar Kupa-meccs előtt. Amúgy a ZTE-stadion játéktere péntekre már szinte tökéletes volt, hiszen napok óta fűtik, a talajon nem fog múlni semmi. A ZTE FC vezetőedzőjét viszont arról még megkérdeztük, próbálnak-e meglepetéssel kirukkolni, vagy ez túl kockázatos lenne egy olyan csapat, mint az Újpest ellen.

- Azt nem mondom, hogy nekiugrunk az ellenfélnek, hiszen ebben rengeteg veszély rejlik, de ki akarjuk használni a gyors embereinket - mondta Csató Sándor. - Persze, sok függ attól, hogy az ellenfél milyen taktikával érkezik, ami a meccs elején úgyis kiderül. A támadójátékunkat úgy próbáljuk megszervezni, hogy jól nézzen ki, vagyis a biztonságos védekezés mellett erre is jusson energia. Gondolom, hogy az Újpest sem akar sokat kockáztatni, hiszen korábban nyilatkozták: a kupa megnyerése a céljaik között szerepel. Biztos vagyok benne, hogy a legerősebb keretükkel érkeznek.

Fontos információ, hogy az Október 6. tér szombaton 11 órától lezárásra kerül, ide csak a jogosultsággal rendelkező gépkocsik hajthatnak be. A vendégek a Zala Plaza mögötti parkolót vehetik igénybe. A hazai szurkolók a sportcsarnok és a pláza előtti parkolókat használhatják. Innen a Kis utcán keresztül tudják megközelíteni gyalog a főbejáratot. A főpénztár szombaton 9 órától már kinyit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!