Sport

2017.02.03. 19:01

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard reménység körverseny - Megfelelő helyezések

Nagykanizsa - A Cserháti-csarnokban rendezték meg a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard reménység körverseny kétnapos 3. fordulóját, melynek keretében gyermek, újonc és serdülő korcsoportban léptek pástra a legjobbak.

Kühne László

A nevezések száma elérte a kétszázötvenet, s a hazai korosztályos élmezőny mellett bolgár és osztrák fiatalok is érkeztek Kanizsára.

A házigazda NTE 1866 kardozói közül az újonc fiúknál a 3. helyen végzett Zadravecz Máté, Kiss Gergely pedig 15. lett. Az újonc leányoknál szintén került hazai esélyes az első tízbe: Kobra Virág a 6. helyen zárt, míg Zsolnai Fanni 15. hellyel gazdagodott. Serdülő fiú kategóriában Zadravecz a 9. helyen végzett, Kiss 20. lett, csakúgy, mint a lányoknál Zsolnai. Gyermek lányoknál az NTE-től Krihó Katalin 18. helyével fértbe az első húszba.

Éles küzdelem zajlott két napon át a nagykanizsai pástokon Fotó: Szakony Attila

- Nem lehetek elégedetlen az elért eredményekkel, hiszen a verseny előtt még az is kétséges volt, hogy kardozóink egyáltalán indulhatnak-e - összegzett Piecs Adrienn, az NTE 1866 szakosztályvezetője. - Zadravecz Máté és Kobra Virág is hozta az elvártat, ráadásul hazai környezetben. Klubunkból Milassin Mór a következő hét végén a kadet ob-n bizonyíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!