Sport

2015.06.26. 17:09

Matyasovszky Dalma újabb döntőt úszik

Zalaegerszeg - Voltak talán, akik azt hitték, Matyasovszky Dalmának, az EuropTec-ZÚK úszójának a 200 méteres hátúszásban elért remek 6. helye után már nem lesz több nagy dobása a Bakuban zajló I. Európa Játékokon. Pénteken kiderült: tévedtek.

A 15 éves zalaegerszegi úszó a játékok 14. napján a 100 méteres hátúszásban állt rajthoz, és a 7. legjobb idővel beverekedte magát a szombati döntőbe.

Az előfutamban 1:03,91 perces időt produkált Matyasovszky Dalma, már ez sem volt rossz idő, és a 7. helyen lépett vele tovább. A folytatásban aztán rátett még egy lapáttal Horváth Csaba tanítványa: 1:03,36 perc alatt teljesítette a távot, ezzel megőrizte a hetedik helyét, és beverekedte magát a fináléba. A délutáni időeredmény egyébként mindössze 3 századmásodperccel marad el a zalai úszó élete legjobbjától. Szombat délután jöhet akár a csúcsjavítás.


A magyar csapatnak amúgy nem volt különösebben termékeny napja a pénteki. Egy bronzzal sikerült gyarapítani az éremkollekciót, az ökölvívó Harcsa Zoltán révén, aki a 75 kilogrammosok versenyének elődöntőjében megosztott pontozással kikapott a hazai ringben küzdő Muszalovtól, és így a sportág szabályai szerint 3. helyen zárt. Ez volt a magyar küldöttség 20. érme.

A 21. medál megszerzéséhez pedig a cselgáncsozó Gercsák Szabina került a legközelebb. Versenyzőnk izraeli és spanyol rivális legyőzése után a negyeddöntőben holland ellenféltől kapott ki, de a vigaszágról eljutott a bronzmérkőzésig. Ezen az osztrák Graf azzal kerekedett felül, hogy eggyel kevesebbszer intették meg mint magyar riválisát.

A magyar strandlabdarúgó válogatott harmadik csoportmeccsén is kikapott a játékokon: a mieinket ezúttal Olaszország győzte le 5-4-re. Az együttes a végjátékban az 5-8. helyért küzdhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!