A ZTE NKK nem számít Hegedüs-Őri Györgyire

2019.03.25. 19:49

Már Körmendre készül a ZTE KK

Egy győzelem és egy vereség a hétvégi mérlege az NB I-es zalai kosárlabdacsapatoknak. A ZTE NKK női gárdája nagyon szoros mérkőzésen győzött (60-57) a Vasas vendégeként, míg a Zalakerámia-ZTE KK szintén szoros csatában kikapott (89-84) az Alba Fehérvár otthonában.

Kerkai Attila

Bernard Thompson (2) itt még az Alba ellen, de már Körmendre készül a ZTE KK

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A női kosárlabda NB I A csoportjában az alapszakasz utolsó előtti fordulóját rendezték meg, így a hétvégén kialakul a sorrend. A ZTE NKK számára létfontosságú volt, hogy győzzön, ezáltal életben tartsa esélyét az alapszakasz 4. pozíciójának megőrzésére. Az egerszegiek győztek, de az utóbbi hetek görcsös játékát továbbra sem tudják levetkőz­ni. Ahogy a mérkőzés utáni nyilatkozatában Gáspár Dávid vezetőedző megemlítette, csapata tud ennél jobban is játszani. Abszolút egyet lehet érteni a szakvezetővel, a korábbiakban mindenki láthatta, hogy valóban gördülékenyebb volt a ZTE NKK játéka a bajnokság első kétharmadában. A ZTE NKK az utolsó fordulóban a már alapszakaszgyőztes Sopron vendége lesz.

Bernard Thompson (2) itt még az Alba ellen, de már Körmendre készül a ZTE KK
Fotó: Bálizs Zsuzsa

Maradva a hölgyeknél, a ZTE NKK-ban nem lépett pályára és a keretben sem volt a szombati találkozón Hegedüs-Őri Györgyi. És a bajnokság hátralévő szakaszában sem játszik már, ugyanis Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője hétfőn arról tájékoztatott bennünket: felmentették a munkavégzés alól játékosukat. Arra a kérdésre, hogy mi volt az oka ennek, Tóth László annyit felelt: döntésükről nem szeretnének további információt kiadni. Ugyanezt a választ kaptuk Gáspár Dávidtól, amikor őt is kérdeztük a játékossal kapcsolatban. Ő annyit tett hozzá ehhez: terveik nem változnak Hegedüs-Őri Györgyi hiányában sem.

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesének még két mérkőzése van hátra az alapszakaszból, de az Alba elleni szombati vereséggel a legjobb ötbe kerülésük most már távolibbnak tűnik. Igaz, nem is reménytelen, ám ehhez már az kell, hogy a ZTE KK megnyerje a hátralévő két találkozóját, emellett az is szükséges, hogy a riválisok egymás elleni meccsein az egerszegieknek kedvező eredmények szülessenek. A ZTE KK-ra szombaton a Körmend elleni idegenbeli derbi vár, rá egy hétre pedig a PVSK elleni hazai mérkőzés következik. A ZTE KK szombaton az Alba ellen már javuló játékot mutatott, ami adhat bizakodást Bencze Tamás együttesének.

Elővétel az örökrangadóra

Ahogy egy-egy Körmend–ZTE kosárderbi alkalmával megszokhatták a drukkerek, úgy ezúttal is lesz lehetőség Zalaegerszegen elővételben is jegyet váltani a vendégszektorba. Sőt, hétfőn délben a Kvártélyház Jegyirodában már meg is kezdődött az árusítás, személyenként legfeljebb 4 belépő váltható. A tapasztalatok alapján valószínűleg gyorsan elkelnek a jegyek, hiszen a ZTE KK szurkolói ki nem hagynák a körmendi meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában