Sport

2015.12.04. 14:56

Már 14. éve nagy siker a Zala Megyei Parasportnap

Nagykanizsa - Pénteken rendezték meg a dél-zalai városban Zala Megye Parasportnapját a Decathlon Kupáért a fogyatékkal élők számára. Az évenként ismétlődő esemény mindig a fogyatékkal élők világnapjához (december3.) kötődik, s így volt ez most is.

Kerkai Attila

A helyszín ezúttal Nagykanizsa volt, ahol az NTE vívócsarnokában és a Szivárvány óvoda és általános iskola tornatermében zajlottak a sportversenyek. A megnyitón ott volt Nagykanizsa polgármestere, Dénes Sándor, aki köszöntötte a sportnap résztvevőit, majd Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke megnyitotta az eseményt.

A közös bemelegítés sem hiányozhatott a nap programjából Fotó: Gergely Szilárd

A megyében működő intézményének tanulói, illetve lakói ismerkedtek a sportágakkal, úgymint a vívással, az asztalitenisszel, a cselgánccsal, a darts-szal, de persze ügyességei versenyeket is rendeztek számukra. Ráadásul ez az a sportnap, melyen mindenki győztes lett a végén, ugyanis minden résztvevő oklevelet és ajándékot is kapott a sportnap névadó támogatójától. Kámán Ferenc, a Zala megyei Sportszövetségek Egyesülése sportigazgatója is ott volt a szervezők között, akik 2001-ben az országban az elsők között szervezték meg Zalában is a parasportnapot.

- Kétezer óta december harmadika a fogyatékkal élők világnapja, s mi a következő évben már sportnapra hívtuk az érintetteket - mondta a kanizsai rendezvényen Kámán Ferenc. - Ezeknek a gyerekeknek a sport óriási örömöt ad, s jó látni ezt az arcokon. Reméljük, hogy még sokáig így lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!