Sport

2017.06.18. 16:34

Amerre a szem ellátott, mindenütt biciklisek voltak Zalakaroson

Közel ezerháromszáz fiatal, felnőtt, hobbi és profi sportoló pattant a nyeregbe hétvégén a tizedik Mapei Tour de Zalakaros versenyen.

Szabó Zsófia

Szombaton a céges csapatok népes mezőnye teljesítette a Kis-Balaton embertpróbáló, 33 km-es körét, amire a tegnapi jamboree-n ötszáznál is többen vállalkoztak a családi túra keretében. Rengetegen voltak, akik ezt is megduplázták a Zobori Élménypark  dimbes-dombos etapján. Míg a kerékpáros elit  a százhuszonhét kilométeres távon tekert gőzerővel, szembe-és oldalszéllel sem törődve.

Szombaton, a megmérettetés részeként, első alkalommal szerveztek cégek számára bringás próbatételt. A 33 kilométeres túrán a kaposvári Auto-Team lett a legjobb.

Tegnap pedig gyerekek, felnőttek, idősek és profi bringások százai vállalkoztak arra, hogy a Mapei Tour de Zalakaros „rangadóján" meghódítják a zalai dombokat.

– A verseny célja a kerékpársport népszerűsítése – mondta Jankovics Ferenc ötletgazda-szervező a Teker Egyesület részéről. – Tíz éve százhetvenhatan indultak, a nevezők száma ma már ezerháromszázra duzzadt.

Videó: Szakony Attila

Örömét fejezte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere is, megjegyezve: a város tavaly megkapta a kerékpárosbarát település címet, ami a rendezvényeken túl annak is köszönhető, hogy az évek során összesen közel félmilliárd forintot fordítottak a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére.

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: a verseny erősíti az előszezon időszakát, a vendégéjszakák száma (folyamatosan) nő a városba érkező vendégek jóvoltából.

A sportág egyik csillaga, az olasz Andrea Tafi is indult a megmérettetésen. Elárulta: az egyik szakaszt előzetesen feltérképezte. Nem találta könnyűnek, de bízott abban, végül sikerül győznie.

Fotók: Szakony Attila

A családi túra 33 kilométerén induló kisfiú, Józsa Zétény nem nyerni ment a versenyre, hanem, mint bevallotta, teljesíteni a távot.

A 60 kilométeres teljesítménytúrát Rákóczi Viktor és Borbás Eszter nyerte, míg a 128 kilométeres maratont ismét a kanizsai Simon Péter, a nőknél pedig Tache Marike.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!