Sport

2015.04.29. 14:23

Május elsején újra nyit a Göcsej Ring - Két ob-futam is lesz idén Kustánszegen

Kustánszeg/Zalaegerszeg - Újra kinyit és május elsején roncsderbi futammal indítja a szezont a kustánszegi Göcsej Ring, amely másfél évig nem rendezhetett hivatalos futamot. Az autósportnál maradva: két ralikrossz futamon is rajthoz álltak a ZAMSE versenyzői.

Kerkai Attila

Kezdjük utóbbival, hiszen két futamon túljutott már a ralikrossz országos bajnokság mezőnye. Szlovákiában kezdődött az idei bajnokság, melyre 120 autó nevezett (magyar, osztrák, szlovák és cseh versenyzők), megyénket a Zalaegerszegi AMSE két versenyzője Lakatos Lénárd (Suzuki 1,3 gti) illetve Siebel Balázs (Toyota Corolla 1,6) képviselte. Az idei évtől a ralikrossz ob teljesen megegyezik a vb lebonyolítási rendszerével, ami sokak számára szokatlan volt.

A Szlovákia Ringen jól kezdtek a zalaiak, hiszen mindketten bejutottak a középdöntőbe. Itt Lakatos Lénárd a második helyről kiesett egy féltengely-törés miatt, Siebel Balázs, aki tavaly megnyerte a roncsderbi bajnokságot, itt is bizonyította tudását, hiszen döntőben a második helyet szerezte. Lakatos pedig a kategóriájában negyedik lett.

Fénykép egy korábbi kustánszegi versenyről. Pénteken ismét megtelik élettel a Göcsej Ring. Fotó: archív/Katona Tibor

Az ob második futamát Máriapócson rendezték meg, ahol szintén részt vett a két zalai versenyző. Lakatos Lénárdnak ismét nem sikerült a döntőbe jutás, most szintén a második helyen autózott, ahol egy apró koccanás miatt a bírók kizárták, így csak az ötödik helyet tudta megszerezni. Siebel Balázsnak viszont a középdöntő sikerült, de a döntőben technikai hiba miatt kiállt a futamból és így az 1,6-os kategóriában negyedik helyezést ért el.

És akkor a már említett roncsderbi. Lapunk is foglalkozott vele, hogy néhány év sikeres futamai után a tavalyi évben nem kapott versenyengedélyt a kustánszegi Göcsej Ring. Csak nagy vonalakban a történet: a környezetvédelmi hatóságnál tett bejelentés miatt nem kapott a Kustánszeg SE engedélyt arra, roncsderbi versenyeket rendezzenek, s hiába bizonyították a klub vezetői, hogy a jelzett hiányosságokat mind pótolták, sokáig elhúzódott az ügy. Mostantól viszont már nincs akadálya az újabb futamok megrendezésének, amit május elsején a Kustánszeg SE egy egész napos ingyenes rendezvénnyel ünnepel meg.

- Roncsderbi idénynyitónak is nevezhetjük a pénteki viadalt, a bajnokság majd május 17-én kezdődik - hallottuk Lakatos Dezsőtől, a Kustánszeg SE elnökétől. - Minden engedély a birtokunkban van, s ahogy eddig, a jövőben is minden előírást betartunk, hogy most már tényleg ne szakadjon meg az itt elkezdett és szerintem népszerű sorozat. Az idén hét országos bajnoki futamot rendeznek, ebből négy Zalában lesz: kétszer Kustánszegen, egyszer Kerkabarabáson, egyszer pedig Gyenesdiáson gyűlik össze a mezőny. Ami a Göcsej Ringet illeti, másfél évig nem rendezhettünk itt futamot, ám a pálya karbantartása folyamatos volt, így nagyon jó minőségű pálya várja már a május elsejei verseny résztvevőit. A programot úgy alakítottuk ki, hogy gyakorlatilag egész nap legyenek futamok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!