multisportesemény Minszkben

2019.06.19. 20:00

Major Veronika is képviseli a magyar színeket a II. Európa Játékokon

Pénteken ­kezdődik Minszkben a II. Európa Játékok, a kontinens idei legnagyobb multisport­eseménye.

MTI

Major Veronika az alapversenyben kiválóan lőtt

Fotó: Szekeres Péter

A versenysorozat június 30-ig tart, 15 sportág 200 számában 50 ország több mint 4000 sportolója, köztük 122 magyar indul. Hazánk küldöttségének tagja a sportlövő Major Veronika (Keszthelyi Befag LK), aki vasárnap (június 23.) légpisztollyal, jövő szerdán pedig sportpisztollyal lép majd lőállásba.

Az eredeti terv szerint négy sportágban az idei Európa-bajnokságot is jelentette volna a játékok, de ez végül csak a férfi ökölvívók és a cselgáncsozók esetében lesz érvényes, míg – a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása alapján – gyorsasági kajak-kenuban és tollaslabdában végül nem kapja meg ezt a státuszt a versengés. Nyolc sportágban (íjászat, tollaslabda, atlétika, sportlövészet, karate, kerékpár, cselgáncsban és asztaliteniszben) a versenyek részei a jövő évi, tokiói olimpia ­kvalifikációs sorozatának. A magyarok egyedül strandlabdarúgásban nem lesznek érdekeltek a fehérorosz fővárosban.

Sokak szerint az Európa Játékok még keresi az identitását, így gondolja ezt Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is.

– Jó úton jár a rendezvény – fogalmazott. – Ha kinövi a gyerekbetegségeit, és megéli a harmadik-negyedik kiadását, akkor szerintem jó eséllyel ereszt majd olyan gyökereket.

A sportvezető elárulta: a magyar csapat tagjai elé nem tűztek konkrét célt, helytállást és sportszerűséget várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában