siker

2019.07.14. 10:51

Major Veronika Európa-bajnok!

Magyar sikerrel zárult a Gyenesdiáson zajló, futócéllövő 50 méteres Európa-bajnokság női 40 vegyes lövéses száma, ugyanis a BEFAG Keszthelyi LK kiválósága, Major Veronika Európa-bajnoki aranyérmet nyert!

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Már a szombati, első 20 lövés is jól sikerült Major Veronikának, hiszen 191 körrel az egész mezőny legjobb eredményét érte el. Vasárnap következett a másik 20 lövés, Major Veronika pedig nagyszerűen teljesített ebben is és 189 kört tett hozzá az előző napi teljesítményéhez, ami 380 kör, egyben új Európa-csúcs is a futócéllövő szakágban. A második helyen az ukrán Galina Avramenko végzett (377), a harmadikon pedig az orosz Irina Izmailkova (375).

Major Veronika közvetlenül az Európa-bajnoki aranyérme megszerzése után edzőjével, Keczeli Zoltánnal (balról) és a Magyar Sportlövők Szövetsége főtitkárával, Sinka Lászlóval Fotó: Pezzetta Umberto

A nők csapatversenyét Ukrajna nyerte Oroszország és Magyarország (Körtvélyessy Gabriella, Bedekovich Viktória, Major Veronika) előtt.

Az Európa-bajnokság vasárnap délután zárul, 16 órakor tartják az ünnepélyes eredményhirdetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában