Sport

2012.09.15. 14:30

Lubics Szilvia 50 kilométeren országos bajnok

Nagykanizsa - A Kanizsa Futóklub tagja, a Spartathlonra készülő, dr. Lubics Szilvia 3 óra 43 perces idejével megnyerte a Szent Flórián térről induló 50 kilométeres országos bajnokságot. A férfiaknál pedig a becsehelyi Rudolf Tamás végzett az élen.

Benedek Bálint

A viadalt a Nemzetközi Ultrafutó Szövetség (IAU) és Kanizsa Futóklub rendezte meg, azzal a céllal, hogy a hölgyeknél, amelyik futó 3 óra 50 percen belül teljesíti az 50 kilométeres távot automatikusan továbbjut az olaszországi világkupa döntőjére.

Természetesen ez a férfiakra is vonatkozott, ám náluk 3 óra 20 perces időeredményen belül kellett befejezni a futást. A nők mezőnyében papírforma diadal született, ugyanis dr. Lubics Szilvia 3 óra 43 perces ideje aranyérmet ért, ám arra ő sem számított, hogy ezzel kvalifikálja magát az októberi világkupa döntőjére.

- Minden energiámmal a Spartathlonra koncentrálok, ezt laza edzésként illesztettem bele a programomba, ám ezen a távon eddig nem futottam ilyen jól, 17 percet javítottam - fogalmazott Szilvia. - Mivel a szintidőn belül futottam le nem csak nyertem, hanem még indulhatnék az októberi világkupán, de a görög futás után azt hiszem nem lesz kedvem.

A férfiaknál a Kanizsa Futóklub tagja, a becsehelyi, Rudolf Tamás 3 óra 31 perces idővel lett aranyérmes, s mint megtudtuk ő is indul a Spartathlonon, ám ő először vág neki az extra megterhelést jelentő erőpróbának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!