Sport

2017.03.07. 17:30

Major Veronika és Somogyi Péter is bizakodhat a légfegyveres Eb-n

Zalaegerszeg/Maribor - Szerdán veszi kezdetét a szlovéniai városban a 10 m-es légfegyveres Európa-bajnokság. A nyitónap máris magyar és zalai éremesélyeket hoz, hiszen Major Veronika e napon két számban is dobogóesélyes.

Kerkai Attila

Hétfőn utazott ki Mariborba a magyar csapat, melyben a Keszthelyi BEFAG LK kiválóságán, Major Veronikán kívül klubtársai közül Sándor István, Mácsek Áron, Nagy Richárd és Békevári Lilla szintén érdekelt lesz a junior futócéllövők versenyein. A ZTE Sportlövész Klubból Somogyi Péter a légpuskás csapat tagja, és a szintén egerszegi, de a Bp. Honvéd színeit képviselő Tátrai Miklós a légpisztolyosok között indul.

A szerda tehát a nyitányé és a junioroké, hiszen ezen a napon kizárólag ők versenyeznek. Major Veronika a futócéllövőknél címvédőként indul, légpisztolyban a tavalyi Eb-n 5. volt, de most már éremesélyes. Edzője, Keczeli Zoltán csak megerősíteni tudta mindezt.

Major Veronika minden tekintetben bizakodhat

- Vera remek felkészülésen jutott túl, s nagy önbizalommal utazott el az Európa-bajnokságra - mondta Keczeli Zoltán, aki ezúttal kivételes módon itthonról szorít tanítványainak. - Légpisztolyban most már kijelenthető, hogy éremesélyes, és a futócéllövő számokban is. Illetve, ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor inkább aranyesélyes... Mindezeken kívül ott van még számára a vegyes szám, amiben Vera tavaly aranyérmes lett. Megterhelő nap előtt áll, de azt már tudjuk róla, hogy képes kihozni magából a legjobbat nyomás alatt is. A többi tanítványom is szerdán áll lőállásba, kivétel nélkül a junior futócéllövők között.

A ZTE Sportlövő Klub légpuskásával, Somogyi Péterrel az elutazás előtt beszélgettünk, aki elmondta: a szombati versenyig tartó időszakot arra szeretné kihasználni, hogy minél jobban utolérje önmagát.

Somogyi Péter reméli, szombatig közel újra a „régi" lesz Fotó: archív

- Mentálisan és fizikálisan is megtettem mindent a legjobb felkészülés érdekében, ám sajnos egy elhúzódó influenza éppen a legrosszabbkor ért utol - mondta Somogyi Péter, amikor a várakozásairól kérdeztük. - Most nem érzem azt a stabilitást magamon, mint korábban, s ha ez nem lenne, akkor azt mondanám, hogy akár éremért is lőhetnék Mariborban. Csapatban viszont mindenképpen ez a célunk. A versenyig hátralévő pár napot arra akarom felhasználni, hogy minél jobban a korábbi magabiztosságomat visszanyerjem. A munka bennem van, ami nem vész el, így az egyéniben a döntőbe szeretném verekedni magam.

Somogyi Péter 2011-ben az olaszországi Eb-n csapatban volt már Eb-bronzérmes. Az akkori együttesből rajta kívül a mostani csapatban Sidi Péter képviseli a magyar színeket.

A tősgyökeres egerszegi Tátrai Miklós, aki Zalaegerszegen él és edz, a légpisztolyos számban versenyez. A riói olimpiát is megjárt versenyző pénteken áll lőállásba, s a legjobb formájával bizakodhat a döntőbe kerülésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!