Fogattal, autóval, biciklivel

2019.06.20. 20:16

Lebics István újabb elsősége és egy különleges viadal

Kiélezett küzdelemben, kockáztatva, az összevetésben mutatott remek teljesítménnyel védte meg bajnoki címét a közelmúltban megrendezett zalalövői fogathajtó versenyen a helyi egyesület legjobbja, Lebics István.

Gyuricza Ferenc

Lebics István a zalalövői pályán. Kockáztatott és bejött

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A zalalövői kombinált akadályhajtó verseny évek óta a Nyugat-Dunántúl legszínvonalasabb lovassport eseményei közé tartozik. Idén 25 hajtó indult, köztük olyanok is, akik országos futamokon is szereztek már bajnoki címeket. Zala megyét ezúttal csak a helyi, Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagjai képviselték, rajtuk kívül Somogy, Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett fogatok álltak rajthoz. A versenyzőknek egy százszor ötven méteres, 16 akadályt – köztük dobogót, dombot, vizesárkot, valamint egy kombinált kapurendszert – tartalmazó, kifejezetten technikás pályát kellett teljesíteniük. A pályaépítő, mint a zalalövői versenyeken általában, Borsos Béla volt.

Lebics István a zalalövői pályán. Kockáztatott és bejött
Fotó: Gyuricza Ferenc

A kétfordulós viadalt a távolabbról érkező fogathajtók kezdték jobban, ám Lebics István a második fordulóban nagyot kockáztatva, verőhiba nélkül, a legjobb időeredménnyel már az élre került. Az összevetésben – melynek során a legjobb hat fogat újra pályára gördül – újra remek teljesítményt nyújtott a zalalövői sportoló, pályacsúccsal erősítette megvezető pozícióját, s közel 10 pont előnnyel végül megnyerte a versenyt.

A Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagjai közül Pózvék István a 4., Sán-tha Krisztián a 13., Kránitz Ferenc a 14. helyen ért célba.

A póni kettesfogatok versenyét a Győr megyei Veszkényi Lovasegyesület tagja, Nyerges Kristóf nyerte meg. Volt a rendezvénynek egy speciális, látványos, közönségszórakoztató versenye is, amikor a benevezett sportolóknak nemcsak a fogatokat kellett végighajtaniuk a pályán, de az egyik autógyártó legmodernebb modelljével is le kellett küzdeniük az akadályokat. Ez utóbbi versenyszámban ráadásul gyerekekkel alkottak párosokat, akik kerékpárral teljesítették a pályát.

A lövői verseny óta Lebics István egy újabb győzelmet is elkönyvelhetett: a Veszkényben megtartott kombinált akadályhajtó versenyen – egyedüli zalaiként – egy verőhiba ellenére az élen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában