Sport

2015.06.03. 12:26

Lebics István sikere - Három megyéből érkeztek fogatok a versenyre

Zalalövő - Hazai sikert hozott a III. Horváth László Kombinált Akadályhajtó Emlékverseny. A Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület legeredményesebb indulója, Lebics István szoros, de magabiztos győzelmet aratott.

Gyuricza Ferenc

Az elmúlt hét végén, a Római Szabadidőparkban kialakított pályán tartott versenyre a nyugat-dunántúli régióból, azaz Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyékből közel két tucat fogat nevezett. Többségük a kettesfogat kombinált akadályhajtásban indult, ezúttal pónifogatból csupán kettőt láthatott a szép számú közönség. A versenykiírás értelmében egy hajtó akár két fogattal is indulhatott, ám ezt a lehetőséget csak kevesen – például a győztes Lebics Imre – használták ki. A hajtásra a tavaly kiépült új, látványos elemeket, köztük egy vizesárkot is magába foglaló versenypályán került sor. Ez utóbbival – illetve a mesterségesen kiépített dombbal – néhány hajtónak meg is gyűlt a baja, volt olyan fogat, amely kihagyta az akadályt, de olyan is akadt, amelynek a lovai a nedves talajon elcsúsztak, s csak segítséggel tudtak újra talpra állni. A hajtás mindezek ellenére sérülések nélkül ért véget, de néhányan feladták a versenyt, míg néhány fogatot a bírák zártak ki.

 

A versenyzőknek két fordulóban kellett a pályát teljesíteniük, azt követően pedig a legeredményesebb fogatok ismételt összevetése során alakult ki a végső sorrend. A zalai indulók közül legjobban a helyi Lebics István szerepelt, de a nagykanizsai Török Gyulának is sikerült a legjobb hat közé kerülnie.

A versenyt – mint az elnevezése is mutatta – a helybéli lovassportot elkötelezetten támogató, 2013. február 14-én tragikus hirtelenséggel elhalálozott Horváth László emlékére szervezték meg. A város polgármestere, Pintér Antal a megnyitón kiemelte: Horváth László Zalalövő legismertebb polgárai közé tartozott, neve egybeforrt az állattenyésztéssel és a mezőgazdasággal. Kitartó munkával hozta létre az ország egyik legnagyobb tisztavérű tenyészetét, ugyanakkor a fogathajtást, mint sportot és szabadidős tevékenységet is sikeresen meghonosította a településen.

A helyi színekben versenyző Lebics István egyre jobb eredményekkel büszkélkedhet. A zalalövői pályán is sikerült élen végeznie. Fotó: Gyuricza Ferenc

Végeredmény: Kettesfogatok kombinált akadályhajtása: 1. Lebics István (Zalalövő és Környéke LSE), 2. Szalai Gábor (Farádi LE), 3. Nyerges Ferenc (Veszkény LE), 4. Levics István (Zalalövő és Környéke LSE), 5. Török Gyula (Kanizsa Lovasklub), 6. Geröly Tibor (Gencsapáti Főnix LE).

Póni kettesfogatok kombinált akadályhajtása: 1. Nyerges Kristóf (Veszkény LE), 2. Bognár Martin (Farádi LE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!