Sport

2016.02.27. 19:13

Látszik a fejlődés a Göcsej SK játékán

Vas-zala rangadóból már több is van, mint képzelnénk. Pénteken este a futsal NB I-ben rendezték a legújabbat.

Jóna István

A nyolcadik Göcsej SK a második Haladás VSE együttesével játszott közönségszórakoztató mérkőzést a vasi megyeszékhelyen ország-világ előtt. Az első félidő elején kicsit megilletődötten kezdtek a zalaiak és a hazaiak góllal büntettek. A 6. perctől viszont megfordult a játék képe és egyre bátrabban játszott Bagó Gábor együttese:

- Az első öt percben belealudtunk a meccsbe és a bemelegítés sem tetszett. A bekapott gól után időt kértem és kértem a fiúkat, hogy harcosabban játszanak. Kicsit feljebb toltuk a védekezést, sőt amikor letámadtunk a Haladás nem tudott mit kezdeni a labdával. – vélekedett a zalai mester.

Jó volt tehát a taktika zalai oldalon, csak a helyzetkihasználással voltak gondok. Többször is ziccerben hibáztak Halmosék, ami ezen a szinten nagy luxus. Ha nincs a védelem tengelyében a mérkőzés legjobbja Balikó Milán, aki ismét extázisban védett, akkor a vasiak nagyobb előnyt is szerezhettek volna a mérkőzés különböző periódusaiban.

- Látszik a csapaton, hogy új szisztéma szerint készülünk. Végig egyenrangú ellenfelei voltunk a Haladásnak és kis szerencsével meglepetést is okozhattunk volna. A Haladás jó csapat, rengetegszer a kapu elé kerülnek és nagy segítség a csapatnak, ha jól megy a kapuban, csak elől is jobban kellene kihasználni a helyzeteinket.

A mérkőzés kronológiájához tartozik, hogy az első két találatnál sikerült csak átjátszani a remekül védő kapust, aki a hajrában 10 méteres büntetőt is megfogott. Az utolsó két találta már a kapus nélküli játéknál született.

A mérkőzésen először húzhatta magára a Göcsej SK mezét a 20 éves, korosztályos válogatott Apatini Márk, aki előkészítőként játszott szerepet a zalaiak egyenlítő góljánál.

- Nagyon örültem, hogy kezdőként számítottak rám. Végig meccsben voltunk és nagyon bosszantó volt, hogy egy apró hiba miatt az egyenlítésünk után gyorsan gólt kaptunk. De a futsal egy ilyen játék és ebből kell tanulnunk.

Zárásként Bagó Gábor elmondta, hogy csapata nagyon sokat lépett előre, de pontosabban kell játszaniuk, mert egy rúgott góllal nem lehet futsal meccset nyerni.

A bajnokság alapszakaszából még három forduló van hátra és bravúrgyőzelmek kellenek a felsőházhoz. Erre az első lehetősége a zalaiaknak március 7-én a Veszprém ellen lesz először lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!