Sport

2019.05.12. 20:43

Labdarúgó NB III: fontos kanizsai siker

A labdarúgó NB III 27. fordulójában a Nagykanizsa hazai pályán nyert, az Andráshida viszont simán kikapott az éllovas otthonában.

BI, KL

A kanizsai Vittman Ádám (pirosban) tizenegyedik gólját szerezte a szezonban Fotó: archív/Szakony

FC Ajka–Tarr- Andráshida 3-0 (0-0) Ajka, 700 néző. Jv.: Zám. Andráshida: Czirjék – Horváth T., Simonfalvi, Kalamár, Nagy Z. – Marsai, Bailo, Rózsa (Temlén), Bíró – Tóth L.(Bontó), Szabó M. Edző: Dobos Sándor. Gólszerzők: Oláh, Molnár, Kalász.

A már feljutott éllovas otthonában nem volt könnyű helyzetben a sereghajtó zalai csapat, mely azonban sokáig egyenrangú ellenfele volt az Ajkának. A jól védekező Andráshida kontráiban benne volt a gól is. A 75. perc tájékán nagy gólhelyzetet rontott el a zalai együttes, az ellencsapásból pedig megszerezte a vezetést az Ajka. A Hida a hajrában beszorította ellenfelét, mely a 89. percben, és a hosszabbításban szerzett gólokkal döntötte el az összecsapást. A kiesés ellen küzdő Andráshida ismét balszerencsés mérkőzést játszott.

Dobos Sándor: „A döntetlenszagú mérkőzésen helyzeteink voltak, de a hajrában kikaptunk. Ekkora különbség nem volt a két csapat között.”

A kanizsai Vittman Ádám (pirosban) tizenegyedik gólját szerezte a szezonban Fotó: archív/Szakony

FC Nagykanizsa– Vidi II. 1-0 (1-0) Nagykanizsa, 160 néző. Jv.: Kovács T. Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Gerencsér A., Major, Horváth B. – Kretz (Hetesi), Kovács O., Béli M. (Csáki J.), Horváth D., – Vittman (Lőrincz), Kovács Gy. Vezetőedző: Barna László. G.: Vittman (15.).

A mérkőzés színvonala nem rengette az eget, de a hazai nézők nagy örömére a 15. percben Pál Dávid mélyről előreívelt labdája Vittman Ádámot találta meg, aki szép fejessel a kapu jobb oldalába talált. Ezt követően is maradt erő a hazaiak játékában, így a fehérvári próbálkozásokat lényegében biztosan szűrte meg a Kanizsa. Szünet után, ahogy várható volt, a vendégek még jobban kitámadtak, de a vendéglátók valamennyi próbálkozásukat megszűrték, így a kanizsaiak újabb, és a célkitűzéseik elérése szempontjából fontos győzelmet arattak.

Barna László: „Irreális körülmények között arattunk nagyon fontos győzelmet. Gratulálok a srácoknak, azért is, mert sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában