Sport

2016.02.18. 17:17

Labdarúgó NB II: Számolni kell a ZTE FC-vel is

Zalaegerszeg - Szombaton elrajtol a labdarúgó NB II tavaszi idénye. A ZTE FC 14 órától Andráshidán fogadja a Szigetszentmiklós együttesét.

Kerkai Attila

Csank János vezetőedző csapatának a kerete a téli felkészülés során nem sokat változott, a második helyen telelő ZTE FC-t most már egyértelműen a feljutásra esélyes csapatok között említik.

Az NB II-es mezőny csapatainál nem telt el eseménytelenül a téli időszak, hiszen több csapatnál is jelentős volt a játékosmozgás. A legszembetűnőbb egyértelműen a Dunaújvárosnál zajlott le, hiszen a legutóbbi idényt még az NB I-ben töltő, majd a nyáron kiesett Duna-partiaknál gyakorlatilag kicserélődött a keret. Annak ellenére, hogy a Dunaújvárost a nyáron mint az egyik feljutásra is esélyes csapatot tartották számon, a klub anyagi problémái miatt valamennyi profi játékos szerződését felbontották. A felnőtt keretet utánpótláskorú labdarúgókkal töltötték fel. A távozók közül a legtöbben az Ajkát választották új csapatuknak, így a Veszprém megyei együttesről egyértelműen kijelenthető, hogy jelentősen erősödött. A ZTE-től is két labdarúgót igazolt a klub, Fodor Marcell és Szőllősi Ferenc személyében. De a játékosmozgás alapján erősödött a Soroksár, és a Sopron is.

Elöl a zalaiak gólvágója, Daru Bence, aki sérülése után szombaton remélhetőleg pályára léphet
Fotó: Katona Tibor

Ami a mezőny első felét illeti, az éllovas Gyirmót FC továbbra is a bajnoki cím első számú várományosának számít. Bene Ferenc együttese gyakorlatilag egyben maradt, továbbra is stabil csapatként jellemezhető. A Mezőkövesdnél komoly „átszervezés" történt, Pintér Attila lett a vezetőedző, tíz játékos érkezett, köztük élvonalbeli múlttal rendelkezők (Fröhlich Roland, Tóth Bence, Mihai Nicorec, Szatmári Lóránd). A borsodi csapat szintén a feljutásra esélyesek közé számít. A Kisvárda ugyancsak vérátömlesztésen van túl, ahol komoly célok is megfogalmazódtak, a Szegednél és az ősz meglepetéscsapatánál, az újonc és a harmadik helyen telelő Budaörsnél nem történtek nagy változások.

A két feljutó helyért zajló csatában a második ZTE FC egyértelműen főszereplő lehet. A már említett Fodor-Szőllősi kettősön kívül Horváth Péter Szigetszentmiklósra igazolt, és csak két játékos érkezett: Wittrédi Dávid és Anatolis-Alexis Sundas személyében. Csank János vezetőedző csapata a téli felkészülés során nem szenvedett vereséget a gyakorlómeccseken, viszont sérülések nehezítették a dolgát. Az biztosan sokat jelent majd, hogy tízszer szerepelhet hazai pályán tavasszal, hiszen elkészült a stadion új játéktere, amit viszont csak a március 5-én esedékes Mezőkövesd elleni mérkőzésen vehet birtokba az együttes.

Az egyik új szerzeménytől, Wittrédi Dávidtól is sokat várnak a kék-fehéreknél, bár a Kozármislenytől érkezett támadó éppen a nyitány előtt „szedett össze" egy sérülést, ami miatt nem biztos, hogy szombaton pályára tud lépni. - Azért igazoltam Egerszegre, hogy a nyártól én és a csapat is az NB I-ben szerepeljen - hallottuk tőle, amikor terveiről kérdeztük. - Túl vagyunk a felkészülésen, ami megterhelő volt, de a neheze, a bajnokság második fele csak most jön. Nincs mese, a mérkőzéseken pontokat kell gyűjteni. Fiatal társaság ez a mostani ZTE FC, így valamennyi játékosának céljai vannak. Az NB I-be jutás komoly lépés minden magyar labdarúgó karrierjében, tehát a motiváció alapból adott.

A ZTE FC vezetői a szombati (14.00), Andráshidán sorra kerülő, Szigetszentmiklós elleni találkozóval kapcsolatban azt kérik a szurkolóktól, hogy lehetőleg elővételben vegyék meg jegyüket, mert csak 800 néző tekintheti meg a találkozót, és ebben benne lesznek a klub bérletesei is.

Téli játékosmozgás a ZTE FC-nél

Érkezett: Anatolis-Alexis Sundas (Fidelis Andria, olasz), Wittrédi Dávid (Kozármisleny). Távoztak: Fodor Marcell, Horváth Péter (Szigetszentmiklós), Szöllősi Ferenc (mindketten FC Ajka), Bíró András (Andráshida - kölcsönbe), Hársfalvi András (Balatonfüred - kölcsönbe).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!