Sport

2017.08.11. 18:35

Nem lesz egyszerű a kisvárdai fellépés - Keleti túrával folytatja a labdarúgó NB II-ben a ZTE FC

ZALAEGERSZEG Hosszú útra kel a hét végén a ZTE FC NB II-es futballcsapata: a kék-fehérek az ország másik végében, a nyírségi Kisvárda vendégeként játszanak vasárnap (17.30).

Varga Andor

Két forduló után vélhetően nem mosolygós a hangulat az egerszegiek öltözőjében, akik egy ponttal és rúgott gól nélkül állnak jelenleg a tabella 19. helyén. És ebben nem is az utolsó előtti pozíció a legrosszabb, hiszen két forduló után a sorrend még nyilván nem tükrözi a valós erőviszonyokat. Ám az első két forduló történései kevéssé voltak szívderítőek.

Az NB III-ból érkezett, ám a feljutásra is esélyesnek tartott ETO FC Győr ellen a hazai 0-0 még "belefért", az egy héttel ezelőtti, gyirmóti 5-0-s vereség azonban már nem ez a kategória. És közben ráadásul a Győr sem azt bizonyította, hogy az ellene elért döntetlen olyan nagy fegyvertény lenne, hiszen hazai pályán éppen attól a Kisvárdától kapott ki egy hete 3-1-re, amely most a ZTE FC-re vár...

Az egerszegiek hét közben hangulatjavító edzőmeccsen 4-1-re verték a katari "NB I-es" Al-Arabit, a meccsen  Vernes, Babati és Balázs is betalált, tehát talán reménykedhetünk, hogy a támadók megtalálják góllövő cipőjüket.

Balról a zetés Balázs Zsolt a gyirmóti meccsen. Az ő góljaira is nagy szükség lenne - Fotó: Szekeres

Szükség is lesz rájuk, mert az ellenfél nagyon készül: Kisvárdán a hírek szerint rangadóként tartják számon a meccset, melyet minden körülmények közt meg akarnak nyerni. A csapatban hosszú sérülései után régi önmagát keresi (és Győrben kezdőként játszva gólt lőtt) a korábban Egerszegen is megfordult Délczeg Gergely, a csapatot pedig a nemrég még Debrecenben ünnepelt edző, Kondás Elemér ó készíti fel.

A ZTE FC honlapján összeállítást közöl sérültjei állapotáról. Ezek szerint a nyáron igazolt Nagy Gábor már a csapattal edz, Patvaros Zsolt 2-3 hét múlva csatlakozhat a gárdához, Paudits Patrik rehabilitációja pedig jobban halad a vártnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!