Sport

2017.08.10. 18:17

Gyökerek és utánpótlás - Cél a bajnoki cím, és több újdonság lesz a hévízi futballcsapatnál

HÉVÍZ A hazai labdarúgó utánpótlás-nevelésben meghatározó szerepet játszó szombathelyi Illés Akadémia alközpontja lesz a fürdőváros - erről is szól az az együttműködési megállapodás, amelyet tegnap írtak alá.

Keszey Ágnes

A kapcsolat deklarálása előtt sajtótájékoztatót tartott a Hévíz SK Labdarúgó Szakosztály a megyei I. osztályú felnőtt csapatánál bekövetkező változásokról. Damina László szakosztályvezető ismertette: Szabó Imre eddigi vezetőedző a továbbiakban a sportkör elnökként és a szakosztály szakmai vezetőjeként dolgozik. A felnőtt csapat vezetőedzője a játékosként számos NB I-es egyesületnél megfordult Lantai Balázs lett. A felnőtt csapatból kilencen igazoltak máshova, viszont tíz új játékos érkezik. A jövőben - visszatérve a gyökerekhez - az utánpótlás játékosok is szerepet kapnak, A szakosztályvezető arról is szólt: az a cél, hogy zalai bajnoki címet szerezzen a csapat.

- Megismerve a játékoskeretet, illetve az egyesület vezetőit, reális ez a célkitűzés. Látok esélyt arra, hogy fiatalokat építsünk a csapatba és hogy a visszatérő hévízi játékosokat beépítve céljainkat elérjük. Az, hogy ebből mi valósul meg, ténylegesen a pályán, a teljesítmény alapján fog eldőlni - vetítette előre az új vezetőedző.

A megállapodás aláírásának pillanata. Balról: Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás Kft. igazgatója, Illés Béla, az Illés Sport Alapítvány létrehozója, a Haladás sportigazgatója, Papp Gábor polgármester és Szabó Imre, a Hévíz SK elnöke - Fotó: Keszey Ágnes

A sajtótájékoztatón elhangzott: a csapat fő támogatója az önkormányzat. Szabó Imre és Papp Gábor polgármester összegezte az elmúlt szezon munkáját, s utóbbi a jövőről szólva a hévízi gyökerekkel rendelkező és fiatal játékosok szerepeltetésének fontosságát emelte ki,

A folytatásban szintén a fiatalokról szóló program került előtérbe: együttműködési megállapodást írtak alá a Zala és Vas megyei futballisták utánpótlásának képzését végző Illés Akadémia, a fürdőváros önkormányzata és a hévízi sportkör vezetői. A kapcsolat nem előzmény nélküli: Hévízről több játékos, köztük sok korosztályos válogatott labdarúgó került már a szombathelyi akadémiára, ahol a fürdővárosban nevelkedett edzők is dolgoznak. A most aláírt együttműködési megállapodásról szóló tájékoztatón elhangzott: a dunántúli régiós központként működő Illés Akadémiának fontos, hogy kiváló alközpontjai legyenek, ezek egyike lenne a hévízi. Ez a Hévíz SK számára szakmai előrelépés és infrastrukturális fejlesztések is történnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!