Női labdarúgás

2019.03.12. 19:24

Küzdelmes rangadón egerszegi győzelem született

Nagy küzdelmet hozott a női labdarúgó NB II megyei rangadója a kanizsai és az egerszegi együttes között, a mérkőzést végül a tabellán is előrébb álló ZTE FC nyerte.

Kühne László

Szollár Bernadett, a Ziccer játékosa (fehérben) az egerszegi Szegedi Anita és Ferenczi Melinda (7) szorításában

Fotó: Szakony Attila

Ziccer NLSE–ZTE FC 1-2 (0-1)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Vámosi (Szalai D., Kocsis A.)

Ziccer: Balassa – Gelencsér (Szalai L.), Buncsák, Boros, Farkas, Tarsoly, Szollár, Szabó Zs., Molnár R., Latin, Kozma. Edző: Benedek József

ZTE FC: Császár H. – Nagy B., Szegedi, Császár F., Kerkai, Széplaki, Ferenczi (Bicsák), Horváth L., Sopronyi, Gerencsér, Horváth V. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Buncsák (52.), illetve Horváth L. (36.), Bicsák (63.).

A táblázaton hatodik kanizsaiak igyekeztek tanulni az őszi mérkőzésből – akkor a Zete nyert 7-0-ra – és a vendégek gyorsabb játékát lassítani. Ez hosszú ideig sikerült, majd a harmadik helyen álló egerszegiek a 36. percben vezetést szereztek Horváth L. révén. A második játékrészben igyekezett bátrabb játékra váltani és kontrákat vezetni a házigazda, és Buncsák az 52. percben egyenlített. A ZTE FC jó tíz perc elteltével újra vezetéshez jutott: Bicsák két védő közé befutva a kék-fehérek második gólját szerezte. Ahogy haladt az idő, a felek úgy lettek talán fáradtabbak, így az eredmény nem változott.

Szollár Bernadett, a Ziccer játékosa (fehérben) az egerszegi Szegedi Anita és Ferenczi Melinda (7) szorításában Fotó: Szakony Attila

Benedek József: „A játék képe alapján a vendégek győzelme, úgy gondolom, megérdemelt. A második félidőben már próbáltunk kezdeményezőbbek lenni. Az őszi fiaskó után bizonyítottuk, hogy koncentráltabban tudunk játszani.”

Pergelné Kalamár Andrea: „Rossz talajú pályán küzdelmes meccset vívott a két csapat. Vezetésünk után a házigazdák a szünet után feljavultak, majd mindkét oldalon egy-egy szerencsés gól esett még.”

Jók: Balassa Sz., Buncsák, Kozma, illetve Bicsák, Horváth L., Széplaki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában