Sport

2017.03.19. 19:07

Megvan a bravúr: a ZTE KK győzött Sopronban!

Sopron - A férfi kosárlabda NB I A-csoport alapszakaszának 24. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK együttesére nagyon fontos mérkőzés várt vasárnap este Sopronban. Az egerszegiek megcsinálták a bravúrt, győztek és egy lépésre vannak a felsőháztól.

Kerkai Attila

Soproni KC-Zalakerámia-ZTE KK 74-77 (17-16, 20-17, 17-21, 20-23)

Sopron, 1300 néző. Jv.: Kapitány, Ádám, Kovács.

Sopron: Johnson 12/6, Myles 17/6, Mills 16/9, Dénes G., Spica 11. Csere: Dufault 7/3, Tóth G. 2, Ruják A., Takács 9/3. Vezetőedző: Dragan Aleksic.

ZTE KK: Ubilla 15/3, Norfleet 10/5, Benke 11/6, Szabó Zs. 12, Drungilas 8. Csere: Kis R., Mohácsi 20/18, Wright 1. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Benke (40.)

Mohácsi Máté szenzációsan dobott Sopronban: hat triplája  mindennél beszédesebb
Fotó: Katona Tibor

Vasárnap este egy roppant fontos mérkőzés várt a ZTE KK-ra, hiszen a számítások szerint még két győzelem kell az egerszegieknek ahhoz, hogy a középszakaszt a felső házban kezdjék. Sopronban nagyon elszántan kezdtek az egerszegiek, és az 5. percben tíz ponttal is vezettek (3-13), de senki sem gondolta, hogy ennyire könnyű dolguk lesz.

Rendezni kellett a sorokat, mert a Sopron gyorsan elkezdett felzárkózni, de a hazaiak lendülete erősebbnek bizonyult. Egy 14-0-as sorozattal fordított (17-13) az SKC, a ZTE pedig öt percen át nem talált be, mígnem Mohácsi triplája megtörte a jeget. Egyre harcosabb lett a mérkőzés, és sok volt mindkét oldalon a távoli rádobás. A ZTE KK élvezhette szurkolói támogatását, hiszen a megszokott módon nagyon sok zalai drukker kísérte el csapatát Sopronba. A ZTE KK újra átvette a vezetést (23-25), de a hazaiaknál Mills kezdett belelendülni. A Sopron 35-29-re ellépett, de ennél jobban nem, így abszolút nyílt maradt a találkozó.

Szünet után a Sopronnak bejött néhány távoli kosár, míg zalai oldalon kevésbé, így nőtt a különbség (48-40), Bencze Tamásnak időt kellett kérnie. Erre figyelni kellett, hiszen minden más mutatóban a két csapat gyakorlatilag „egálra” állt. Egyértelműnek tűnt: ha az egerszegiek jobban céloznak (ideértve a közeli kísérleteket is), akkor még bármi lehet. S mintha átszakadt volna a gát: Mohácsi, Benke, majd újra Mohácsi dobott hármast, így 52-52-nél egyenlített a ZTE KK. Az utolsó negyed abszolút kiélezett csatát hozott, Mohácsi hatodik triplájával 58-63-ra módosult az állás.

Micsoda dobóforma, hiszen „Moha” csütörtökön, a MAFC ellen is ötször volt eredményes távolról és akkor is óriási lendületet adott ez csapatának. A ZTE KK állandósította az előnyét, Drungilas, Ubilla és Szabó kosaraival az utolsó perc 65-71-nél kezdődött és jött az a Benke-hármas, amivel végleg megnyugodhatott a Zalakerámia-ZTE KK. Az egerszegiek győztek Sopronban, Szolnokon pedig kikapott a Kaposvár. Amennyiben csütörtökön a ZTE KK hazai pályán legyőzi a Jászberényt, tagja lesz a felsőháznak a középszakaszban,ám még a somogyiak legalább egy botlására is szükség van a hátra  lévő két fordulóban. A ZTE KK az utolsó fordulóban vasárnap Pakson vendégszerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!