Sport

2017.08.07. 18:20

Két hely még kiadó - Elkezdte a felkészülést a ZTE KK férfi kosárlabdacsapata

ZALAEGERSZEG Tegnap délelőtt hosszabb öltözői megbeszéléssel kezdte el a felkészülést az új bajnoki szezonra a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata.

Jóna István

Bencze Tamás vezetőedző indításként bemutatta az új játékosoknak (Doktor Péter, Horváth Ákos) a szakmai stáb tagjait, illetve elmondta a következő időszak feladatait. A megbeszélést követően a fiúkat a parketten Gáspár László erőnléti edző mozgatta meg ráhangolódásként.

- Jól áll a keret magyar része, ami teljes, viszont a légiós kontingensünkben van még hiány, konkrétan két magas ember - tájékoztatott Bencze Tamás. - Erre a posztra, bár adtunk ajánlatot több játékosnak is, sajnos még nem sikerült embert találnunk. Meglátásom szerint a következő egy hétben ez a helyzet is változhat.

Ismerkedő beszélgetés az öltözőben. Bőven vannak hiányzók és új arcok is az egerszegieknél - Fotó: Pezzetta Umberto

A vezetőedző elárulta, hogy a felkészülésre van egy bevált metódusuk, amit követnek és az elmúlt két évben ez bevált. Gáspár Lászlóval közösen alakították ki az edzéstervet, melynek szellemében a következő két hétben délelőtt erőnlét, délután pedig labdás edzés lesz a program.

- Vegyes felkészülést végzünk, így nem lesz annyira monoton az alapozás és van lehetősége a játékosoknak a folyamatos regenerálódásra - folytatta a vezetőedző. - Nem lesz könnyű dolgunk, mivel idén hat új játékost (két magyart és négy külföldit) kell beépítenünk, akik közül öt ráadásul meghatározó szerepkörben lesz. A játékosoknak egymást is meg kell szokniuk és a játékunkkal is meg kell ismerkedniük, így a délutánokon már taktikai foglalkozásokat is vezénylünk nekik.

A bronzcsapatból Mohácsi Máté csapatkapitány, Szabó Zsolt, Kis Raul és Kovács Martin végezte az erőnléti feladatokat tegnap, mellettük Horváth Ákos és Doktor Péter ismerkedett a légkörrel munka közben. A fiataloknak háromhetes előkészítő foglalkozásokat is tartottak: nekik sebességben és erőben is fejlődniük kel, hogy felvehessék a versenyt a felnőttekkel. Az alapozásról igazoltan hiányzik Benke Szilárd, aki a felnőtt válogatottal készül, illetve hiába kerestük a sérülésből felépülő Fekete Viktort és Gáll Dominiket - utóbbiak máshol folytatják pályafutásukat. Fekete élő szerződését közös megegyezéssel felbontották, míg Gállnak lejárt a kontraktusa és a több játéklehetőség reményében távozott.

A külföldiek augusztus 20-án érkeznek és csatlakoznak a kerethez. A felkészülési mérkőzésekről annyit árult el Becze Tamás, hogy szeptember 1-én Körmenden, szeptember 4-én itthon a Kaposvár ellen, majd szeptember 9-én ismét itthon, a Paks ellen játszik majd a ZTE KK. A rá következő hétvégén Sopronban szerepelnek a hagyományos Krasznai kupán, majd a hazai rendezésű Göcsej Kupán zárják a felkészülést. A bajnoki rajt szeptember végén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!