Ha nem is esélyes, de esélytelen sem a ZTE KK

2019.03.29. 20:00

Körmend–ZTE: újra szenvedéllyel

Szombaton (18.00) a 132. Körmend–ZTE párharcot rendezik meg a hazai férfi kosárlabda-bajnokság történetében, ami mindkét városban a figyelem középpontjában áll. A Zalakerámia-ZTE KK még nem mondott le a legjobb ötbe kerülésről, ehhez persze győznie kellene annak a Körmendnek az otthonában, amely még alapszakaszgyőztes is lehet.

Kerkai Attila

Fontos lesz a védekezés is, de közben jól is kell támadni és dobni. Szabó Zsolt, a ZTE KK csapatkapitánya ebben is jó

Fotó: Katona Tibor

A ZTE KK csapatának az elmúlt hetekben becsúszott néhány olyan vereség, ami nem volt „betervezve”, de még mindig van számára halvány esély, hogy a felsőházba kerüljön. Ehhez viszont az utolsó két mérkőzést meg kell nyernie, és kell hozzá még az is, hogy a többi meccsen számára kedvező eredmények szülessenek. A másik véglet: két egerszegi vereség esetén, plusz a zalaiak számára „szerencsétlen” eredmények teljesülésekor a középháztól is búcsúzhatna a ZTE KK. Ez az, amivel nem számolnak a kék-fehéreknél…

– A bajnokság szempontjából nem rossz, hogy ilyen szoros a mezőny, de nyilvánvaló, hogy nem a rosszabbik forgatókönyvre készülünk – mondta el Bencze Tamás vezetőedző a Körmend elleni mérkőzés előtt. – Az egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapathoz utazunk, nem mi vagyunk az esélyesek, de nem is vagyok pesszimista. Azt gondolom ugyanis, hogy képes csapatom olyan szinten teljesíteni, hogy bravúrt érjünk el.

A szakvezető azt is kifejtette, hogy mire alapozza mindezt. Noha a legutóbbi fordulóban csapata kikapott az Alba Fehérvár vendégeként, de a ZTE KK-nak voltak győzelmi esélyei. Aztán, a heti munka is tetszett a vezetőedzőnek…

Fontos lesz a védekezés is, de közben jól is kell támadni és dobni. Szabó Zsolt, a ZTE KK csapatkapitánya ebben is jó Fotó: Katona Tibor

– Azt gondolom, hogy nem állunk rosszul – folytatta Bencze Tamás. – A DEAC elleni mérkőzést követően volt egy komolyabb beszélgetésünk, és azóta sokat fejlődtünk, példa rá az Alba elleni meccs. Amiről korábban is sokat beszéltünk, de nem változott lényegesen, az végre Fehérváron már működött. Azóta is ezt éreztem a heti munkában, s nagyon bízom benne, hogy ez a hét végén is látszani fog. Emiatt gondolom, hogy semmit nem kell feladnunk. Egy nagyon veszélyes csapat az ellenfelünk, a jó alapnak mindenképpen a védekezésnek kell lennie. És ha még nem említettem volna, örökrangadót játszunk, és egy szenvedélyes hangulatú csata előtt állunk.

ZTE KK szurkolóinak biztosított vendégjegyek elfogytak, a klub azt kéri, akinek nincs a vendégszektorba belépője, ne keljen útra szombaton Körmendre.

A 26. forduló programja. Szombat, 18.00. Szolnok–TF-Budapest, Kaposvár–Jászberény, Körmend–Zalakerámia ZTE KK. Vasárnap, 18.00: Kecskemét–Paks, Alba Fehérvár–Sopron, PVSK–DEAC, Falco KC Szombathely–Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában