A felkészülés dandárja

2019.07.17. 21:13

Körkép: Győzelem, döntetlen és vereség is jutott a zalaiaknak

Szerdán megyénk mindhárom, NB-s szezonra készülő labdarúgócsapata pályára lépett gyakorlómérkőzésen.

Kühne László, Varga Andor

Fehérben a Zeténél „próbázó” Meshack – még a Lendva elleni edzőmeccsen

Fotó: Szekeres Péter

Kedd óta a szlovéniai Zrecében edzőtáborozik az NB I-re készülő ZTE FC. Dobos Barna vezetőedző együttesére a tréningek mellett három edzőmeccs vár itt, ezek közül az elsőt teljesítette szerdán a gárda.

ZTE FC–Al-Wehda FC (szaúd-arábiai) 0-2 (0-0)

ZTE: Demjén – Bolla, Sebestyén, Devecseri, Gergényi – Kocsis, Mitrovic (Ikoba) – Barczi (Hudák), Grumic (Bobál), Bedi – Radó (Meshack).

Eseménytelenül telt el az első tíz perc, majd Radó blokkolta az ellenfél kapusának kirúgását, és a labda a lécen csattant. A folytatásban egy-egy 17 méteres Barczi-, majd Radó-lövést lehetett feljegyezni – előbbit a kapus védte, utóbbi mellément. Az első fél­idő hajrájában Radó jobb oldali beadása után Bedi fejelt a bal felső sarok mellé.

Fehérben a Zeténél „próbázó” Meshack – még a Lendva elleni edzőmeccsen
Fotó: Szekeres Péter

A 16 csapatos szaúdi élvonalban 2018-ban bajnok, tavaly pedig 7. helyezett Al-­Wehda fordulás után ébredt. A 49. percben Demjén ziccerben mentett bravúrral, majd öt perccel később egy kavarodásban újra nagyot védett, de a kipattanót már a hálóba passzolta az ellenfél. Szünet után érkeztek a cserék mindkét oldalon, és a hátrányba került zalaiak részéről éppen egy friss játékos veszélyeztetett legközelebb: a 75. percben Bobál csúsztatott 15 méterről, ám az Al-Wehda kapusa résen volt. A hajrára még maradt egy gól, ám sajnos ezt is az ellenfél szerezte: a 88. percben a szaúdiak csatára 10 méterről helyezett a kapu jobb oldalába.

A ZTE legközelebb szombaton játszik, a 10.30-kor kezdődő találkozón az osztrák Wolfsberger AC lesz az ellenfél.

FC Nagykanizsa–Szentlőrinc SE 0-0

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Bana G.

Nagykanizsa: Borsi – Pál D. (Szabó B.), Major, Simonfalvi, Ekker – Kovács Gy. (Gerencsér A.) – Horváth B. (Szegleti), Kretz (Herzsenyák Á.), Béli M. (Fadgyas), Lőrincz (Vittman) – Hampuk (Bagó).

A két NB III-as csapat találkozóján a hazai edző, Barna László végig „forgatta” a játékosait, több taktikai variációt is kipróbált. Talán ez is oka volt, hogy helyzetek inkább a volt kanizsai tréner, Gombos Zsolt vezette baranyaiak előtt adódtak. A Kanizsa vasárnap folytatja az előkészületi találkozók sorát: 18 órai kezdettel a horvát Mladost Prelogot fogadja.

Nagyatád–Hévíz 0-3 (0-1)

Hévíz: Czirjék (Macher) – Pődör, Kopasz-Bódi, Péntek, Tóth G. (Czimondor), Tóth B., Horváth M., Baráth, Horváth L., Kobra, Vass.

Gólszerzők: Kobra, Wass, Tóth B.

A Somogy megyei első osztály tavalyi második helyezettje szervezetten futballozott a mérkőzésen. Damina László, a Hévíz mestere elmondta: a felkészülési időszaknak megfelelő futballt nyújtott csapata, és kiütköztek a hibák, melyeket még ki kell javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában