szokatlan adatok

2018.08.20. 20:34

Kilencéves mélyponton a nézőszám a Real Madridnál

A szakértők remélik, hogy a drukkerek csak a késői időpont és a szabadságok miatt maradtak távol.

A Bajnokok Ligája-címvédő fővárosiak Dani Carvajal és Gareth Bale góljával 2-0-ra legyőzték a Getafe együttesét a spanyol bajnokság első fordulójában. Ez volt Julen Lopetegui vezetőedző első bajnoki meccse a Real kispadján, de a találkozót csak 48 446 néző látta a 81 044 férőhelyes Santiago Bernabéu Stadionban.

A Marca című spanyol sportnapilap felidézi, hogy ennél kevesebben legutóbb 2009 májusában a Real Madrid-Mallorca bajnoki mérkőzésen voltak, akkor 44 270 volt a hivatalos nézőszám.

A szombati FC Barcelona-Deportivo Alavés (3-0) meccsre csupán 52 356 néző látogatott ki a 99 354 fős befogadóképességű Camp Nou stadionba.

A szokatlan adatok elsődleges oka a késői időpont, ugyanis mindkét találkozó 22.15-kor kezdődött, és éjfél után ért véget, ez Spanyolországban – elsősorban nyáron, a nagy meleg miatt – nem szokatlan. Ugyancsak közrejátszhat, hogy az augusztusi időszakban nagyon sokan szabadságon vannak és elutaznak nyaralni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában