Sport

2016.01.26. 19:24

Kézilabdás közgyűlés és családi nap

Zalaszentgrót – A városban tartotta meg hagyományos évértékelő közgyűlését a Zala Megyei Kézilabda Szövetség és ezzel párhuzamosan itt rendezték meg a „Kézilabda a családban” programot is.

Zalai Hírlap Sport

A megyei szövetség közgyűlésén valamennyi zalai klub képviseltette magát. Varga Sándor elnök részletes beszámolója után második alkalommal kerültek átadásra a Zala megye kézilabdázásért kitüntető címek. Négy sportembert köszöntöttek: Huszár Hajnalkát, a ZMKSZ korábbi elnökségi tagját, a zalaszentgróti Husz Ferencet, az egerszegi Fenyvesi Józsefet és a keszthelyi Koloszár Zoltánt. Eredményeik méltatása után a Magyar Kézilabda Szövetséget képviselő Soós Kálmán tartott beszámolót.

A rendezvényen jelen volt Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki megajándékozta a megyében élő Gódorné Nagy Mariannát. A világbajnoki ezüstérmes sportolónőt ötször választották az ország legjobb kézilabdázójává az 1980-as években. Köszöntötték a zalaszentgróti születésű Tóth Tímeát is, aki több mint 155 magyar válogatott mérkőzésén 486 gólt lőtt. Zárásként Tóth Tímea ajándékozta meg a zalaegerszegi Béres Esztert, aki az elmúlt évben gólkirály címet szerzett a serdülők között.

A díjátadón (balról): dr. Iglódi Endre, Husz Ferenc, Fenyvesi József, Császár József, Varga Sándor, Huszár Hajnalka, dr. Soós Kálmán, Tóth Tímea, Koloszár Zoltán, Papp Gábor
Fotó: Kocsis Erika

– Nagyon jó hangulatú összejövetel volt, és örülök, hogy a megye valamennyi klubja képviseltette magát. Úgy tervezzük, jövőre Zala legjobb férfi és női kézilabdázóját is megválasztjuk – árulta el terveiket Varga Sándor.

A zalaszentgróti sportcsarnokban közben egész napos rendezvényre zajlott, „Kézilabda a családban” elnevezéssel, amit Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere és Varga Sándor nyitott meg sok, az eseményre meghívott régi kézilabdás előtt.

Több mint 60 utánpótláskorú gyerek lépett pályára a szivacskézilabdázóktól a serdülőkorig. Császár Renáta tanítványai bemutatóval és mérkőzésekkel szórakoztatták a közönséget. Nagy érdeklődés övezte a családi vetélkedőt is, ahol szülők és gyerekek együtt versenyeztek.

Délután került sor az NB II-es Hévíz és a megyei női bajnokságban címvédő Zalaszentgrót felkészülési mérkőzésére. A találkozó előtt élménybeszámolót tartott Tóth Tímea, aki később pályára is lépett szülővárosa csapatában A várakozásnak megfelelően az NB II bronzérmese, a Hévíz 18-12-es félidő után 38- 26-ra győzött.

– Hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre az eseményt és akik itt jártak, nagyon bíztattak bennünket, hogy jövőre is rendezzük meg, mert remekül érezték magukat – mondta el Császár József, a Zalaszentgrót KC elnöke. – Köszönjük Tóth Tímeának, hogy hazatért és jó volt látni a széles körű utánpótlásunkat, hiszen az esemény elsősorban a gyermekekről szólt.

– Örülök, hogy itt lehettem, nagyon szervezettnek láttam a szentgróti csapatomat. A Hévíz a mérkőzésünkön nagy tempóban játszott, és remek szélsőkkel rendelkezik – szólt a találkozóról Tóth Tímea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!