négy zalai csapat két csoportban

2019.09.12. 19:25

Kézi NB II: A Tungsram SE a női és a férfi vonalon is képviselteti magát

A hétvégén rajtolnak a kézilabda NB II küzdelmei. Zala megyét a 2019–2020. évi sorozatban négy csapat képviseli, a Tungsram SE a férfi és a női harmadik vonalban lesz érdekelt a Dél-nyugati csoportban. A nőknél az Egerszegi KK az Északi-, a Hévíz SK a Déli-csoportban indul.

Jóna István, Góth Imre, Kühne László

Csalló Ádám a Tungsram SE férfi együttesénél játékos-edzőként irányít az új bajnokságban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A kanizsai hölgyek a megyei bajnokság abszolválásával nyertek lehetőséget arra, hogy az NB-s szintre feljussanak, és Tóth László csapata élt is a lehetőséggel, így szombati rajtjukon rögtön az NB I B-ből kiesett Szekszárddal mérkőzhetnek.

– Nagyon sok edzőmeccsel készültünk az előttünk álló idényre, ezzel is próbáltuk ellensúlyozni, hogy igazolni nem nagyon tudtunk, ugyanakkor egy játékos ügyében sikerrel jártunk, és Raczkó Petra Csurgóról nálunk folytathatja – mondta el az NB-s osztályokban már hosszú időt edzősködött szakember, Tóth László.

Csalló Ádám a Tungsram SE férfi együttesénél játékos-edzőként irányít az új bajnokságban
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A keretünket tekintve minden bizonnyal mi leszünk az NB II-es csoportunk legfiatalabb csapata, ettől függetlenül mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk az osztályban. El kell ismernünk, hogy kevesen vagyunk, jórészt ifijátékosokkal rendelkezünk, mégis, szurkolóink segítségével akár meglepetést is okozhatunk.

Vasárnap a kanizsai egyesület férfi NB II-es gárdája is megkezdi szereplését az idényben, Csalló Ádám játékos-edző vezetésével a Tungi a Csurgó U23-as legénységéhez utazik.

– Mi is jó néhány felkészülési találkozót vívtunk a holt idényben, és úgy gondolom, jól is sikerült a felkészülésünk a szezonra – mondta el Csalló Ádám, a kanizsaiak ifjú trénere. – Több távozónk volt ugyan, de akik maradtak, jó csapatot alkothatnak szerintem, amit a nagyatádi előkészületi tornán bizonyítottak is. Akik a szűk két héttel ezelőtti kupán velünk voltak és az első helyen végeztek, ők alkotják a keretünket. Mostani ellenfelünkkel szemben, azt hiszem, egy jó tempójú, futós mérkőzés elé nézünk.

A meccsnek külön pikantériát adhat, hogy a 26 esztendős Csalló Ádám csurgói származású, így számára külön is érdekes lehet a találkozó.

Az Egerszegi Kézilabda Klub női NB II-es csapata a Vády Mosonszolnok otthonában kezd.

– Elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna – állapította meg az együttes szakvezetője, Csatáné Balogh Beatrix. – Több edzőmeccsel és egy felkészülési tornával hangolódtunk a tétmérkőzésekre. Ezeken a mérkőzéseken tudtunk gyakorolni a régi és új taktikai megoldásokat, védekezésben támadásban egyaránt. Szeretnénk sokkal kiegyensúlyozottabb szezont futni és a lehetőségek szerint előrébb végezni és biztosan bent maradni.

Az EKK keretének a magja egyben maradt. Egyedül ­Béres Eszter távozott, míg kapusposzton Mikolics Andrea befejezte. Érkező oldalon Borbély Lilit kell megemlíteni. A tehetséges fiatal irányító-átlövő Marcaliból tette át a székhelyét Zalaegerszegre.

Nemrég közgyűlést tartott a klub, ahol a 2009-es indulás óta Tamás Tamás töltötte be az elnöki posztot. A régi elnök kérte a felmentését és helyét Balogh Beatrix tölti be, akit egyhangúan szavazott meg a tagság. Az Egerszegi KK vasárnap a Mosonmagyaróvári KC U22-es csapatának otthonában kezd.

A női NB II Dél-nyugati csoportjában szereplő fiatal hévízi csapatnál rendben lezajlott a felkészülési időszak. Erről a Hévíz SK szakvezetője, Baranyai Norbert a következőket mondta:

– Részt vettünk a Marcaliban rendezett négycsapatos felkészülési tornán, ahol mérkőzésről mérkőzésre javuló teljesítményt nyújtottunk. Jelenleg nagyon fiatal játékosokból áll a keretünk. Új csapatot építünk, hosszabb időszakra tervezünk. Nem tűztünk ki nagyobb célt magunk elé, nagyon sok munka vár még ránk. Távozott Fehér Kitti, Berecz Nikolett, Czigány Nóra és ­Burghardt Lukrécia, szeptembertől nálunk folytatja Horváth Ivett, aki Győrből érkezett, Binecz Mercédesz Tapolcáról, Burghardt Viktória Balatonboglárról igazolt hozzánk.

A bajnokságot szombaton a Siófok KTC KFT U22-nél kezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában