Sport

2017.06.19. 14:38

Kettő külföldivel és egy magyarral erősít a ZTE NKK

Horváth Zsófi veszi át a távozó Bukics Zsolt helyét a másodedzői poszton.

Jóna István

A szezon végeztével a ZTE NKK női kosárlabdacsapatánál is elkezdték kialakítani a következő szezon csapatát. A változásokról hétfőn délután számoltak be a vezetők. Tóth László ügyvezető sikeresnek értékelte az elmúlt szezont, mivel stabil gazdálkodással sikerült az elképzeléseiket sikeresen végrehajtaniuk a csapatnál.   Gáspár Dávid vezetőedző már a keret kialakításáról beszélt, ahol hangsúlyozta nagyon nehéz meghatározó magyar játékost igazolni.

Nagy Dóra és Kirby Burkholder távozásával kettő húzóemberét veszítette a csapat, akiket nehéz pótolni. A vezetőedző két külföldi játékos érkezését jelentette be. Magas poszton a 192 cm magas, két poszton is használható román válogatott Elisabeth Pavel érkezik. Képzett játékos, aki fontos tagja lehet az átalakuló keretnek. A center korábbi éveiben játszott már a román, német, osztrák, cseh bajnokságban.

Fotó: Jóna István

A Nymburk csapatából érkezik. Szerepe a csapatban meghatározó lesz, és tapasztalatával sokat segíthet a fiatal játékosainknak, fontos láncszeme a palánk alatti rotációnknak. Pavel a 2016/2017-es szezonban a cseh Nymburk csapatában 26 mérkőzésen 7.4 pont, 4.2 lepattanó, emellett az Európa Cup sorozatban 8 mérkőzésen 8.1 pont és 4.8 lepattanó volt az átlaga. Irányító poszton az osztrák válogatottat erősítő Sigi Koizar érkezik. A 173 cm magas irányító, az amerikai Maine egyetemen fejezte be tanulmányait és Zalaegerszegen kezdi meg a profi karrierjét.

Az egyetemen a 2016-17 szezonban 14.1 pont 4.5 lepattanó 2.4 gólpassz volt az átlaga. Az osztrák válogatott játékos az irányító poszt ellátásáért felel elsősorban, valamint hátvéd poszton is fog szerepelni. A DVTK-tól sikerült leigazolni Gorjanácz Ágnest, aki 2-3-as poszton lesz bevethető.

A fiatal játékosnak eddigi csapatainál nem sikerült megmutatnia mire is képes, de van benne elég ambíció, hogy a ZTE NKK-nál kiteljesedhessen, és meghatározó játékossá válhasson. mellettük Gáspár–Szalay Virág, Hegedüs-Őri Györgyi és Jurkó Noémi képviseli a felnőtt magot, akik mellé még kettő külföldi - 2-es és 4-5-ös posztra- szerződtetnének és mellettük egy fiatal magyar játékos érkezése is várható. Horváth Zsófia a szezon végén befejezte profi pályafutását. Sorozatban hat szezonban szolgálta a ZTE NKK-t a legjobb tudása szerint.

Fotó: Jóna István

A következő idényben, új szerepkörben, Gáspár Dávid vezetőedző mellett, mint másodedző segíti a csapatot. A válogatott kosaras a távozó Bukics Zsolt helyét tölti majd be, akik Győrben folytatja edzői munkásságát férfi vonalon. Horváth Zsófi elmondta, hogy úgy érezte most kell befejeznie 24 éves pályafutását és váratlanul érte a felkérés a másodedzői posztra, de egyben nagy kihívásnak is tekinti a feladatot.

Távozók: Nagy Dóra (DVTK), Kirby Burkholder (DVTK), Whitney Bays, Orsó Viktória, Velkey Kriszta, Böröndy Vivienn (Vasas Akadémia), Böröndy Dominika (kölcsönben volt Sopronból), Horváth Zsófi

Maradnak: Gáspár-Szalay Virág, Hegedűs Őri Györgyi, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Vincze Virág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!