Remek kanizsai siker

2019.06.28. 20:00

Két pont hiányzott a Kőrösi-Péterfy iskolának az aranyhoz

Javában zajlanak a diákolimpiai küzdelmek, és már az országos döntőkön van a sor. A IV. korcsoportos labdajátékok végső csatározásait Egerben rendezték meg, ahol a kosárlabdázóknál szép zalai siker született: a leányok küzdelmeiben a kanizsai Kőrösi-Péterfy együttese ezüstérmet szerzett. A fiúknál az egerszegi Petőfi-Dózsa iskola a negyedik helyen végzett.

Kerkai Attila

Petőfi-iskola negyedik helyezése is nagyon értékes Fotó: a szerző

A legjobb nyolc csapat döntőjében a fiúknál az egerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, míg a lányoknál a kanizsai Kőrösi Csoma Sándor–Péterfy Sándor Általános Iskola fiataljai képviselték a zalai színeket. Mindkét iskola biztosan jutott tovább a csoportjából. Következtek az elődöntők. A fiúknál a Petőfi-Dózsa csapata a pécsi PTE gyakorló általános iskolájával került szembe, ám kikapott. A pécsiek 93-77-re győztek, így az egerszegi fiatalok a bronzcsatára készülhettek. A lányoknál a Kőrösi-Péterfy szintén a PTE gyakorló általános iskola csapatával találkozott, és a kanizsaiak nagyon meggyőzően játszva, 103-62-re nyertek, így a döntőre készülhettek. A finálé pedig óriási csatát hozott. A Kőrösi-Péterfy együttese a miskolci Fényi Gyula-iskola csapatával a végsőkig kiélezett csatát játszott, melynek végén mindössze két pont döntött (78-76), ám ez most a miskolciak oldalán volt, így a kanizsai csapat ezüstérmet szerzett, ami persze így is szépen csillog.

Petőfi-iskola negyedik helyezése is nagyon értékes Fotó: a szerző

A fiúk bronzcsatájában a Petőfi-Dózsa csapata a csoportküzdelmekben legyőzött dombóvári Szent Orsolya-iskola csapatával mérkőzött meg, de az éremcsatában a tolnaiak 81- 63-ra győztek, így az egerszegi együttes a 4. helyen végzett. A torna végeztével Egerben is kihirdették a legjobb ötösöket, így a lányoknál bekerült az All Star csapatba Baa Dominika, a fiúknál pedig Makkos Dávid.

Az ezüstérmes Kőrösi-Péterfy iskola tagjai: Lamm Dóra Luca, Szomjas Csenge, Gelencsér Zsófia, Csárdi Zoé, Baa Dominika, Füredi Linda, Horváth Lili, Zsámár Panna, Kauker Jasmina, Bercsi Luca, Szórád Anna, Vörös Boglárka. Felkészítő/testnevelő: Gábor Erzsébet, Zsámár Krisztián, Turbuczné Simon Judit. A 4. helyezett Petőfi-Dózsa iskola csapatának tagjai: Lovas-Bán Barnabás, Takács Levente, Tóth Barnabás, Zimborás Ákos, Némethy Barna, Makkos Dávid, Takács Lázár, Novák-Téglás Patrik, Csuti Kornél, Lakatos Benkő, Gyimes Áron, Tóth Marcell Attila. Felkészítő/testnevelő: Földesi Ádám, Szabó Gábor.

A Kőrösi-Péterfy iskola diákjai persze nem szomorkodnak, elégedettek lehetnek Fotó: a szerző

Labdarúgásban a IV. korcsoportban a fiúknál az egerszegi Petőfi-Dózsa iskola csapata képviselte Zalát, amely végül a 12. helyen végzett. A III–IV. korcsoportos leányoknál a türjei Szent László Általános Iskola csapata volt ott az országos döntőben. Végül a 7–8. helyért mérkőzhettek meg a Tiszaföldvár ellen, a zalaiak 1-1-es állás után büntetőkkel (5-4) győztek, és a 7. helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában