Örülnek a támogatásnak

2019.06.12. 19:52

Keszthelyi vállalkozók is segítik a sportlövész Major Veronika felkészülését

Nem véletlen, hogy éppen a gyenesdiási lőtéren látogattuk meg az olimpiai kvótás, ­Európa-bajnoki bronzérmes Major Veronikát, hiszen a BEFAG Keszthelyi LK sportlövője leginkább itt edz. És közvetve innen indult el egy olyan kezdeményezés is, ami azt szolgálja, hogy a keszthelyi kiválóság minél nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban készülhessen.

Kerkai Attila

Keczeli Zoltán és Major Veronika a gyenesdiási lőtéren Fotó: Szekeres Péter

Major Veronika most éppen a II. Európa Játékok előtt áll, amit Minszkben rendeznek meg, s önmagában ez már jó hír vele kapcsolatban. A májusi, müncheni sportlövő-világkupát ugyanis egy sérülés miatt kihagyta, amire mondhatnánk, hogy megtehette, hiszen kvótája már van az olimpiára, ám ez csak a kívülállók számára lehetne ennyire egyszerű. Major Veronikának most éppen arra van a legnagyobb szüksége, hogy a lehető legerősebb viadalokon és a lehető legtöbb ilyenen vegyen részt. A Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület nem véletlenül indított kezdeményezést, hogy a sportoló felkészüléséhez hozzájáruljon.

Keczeli Zoltán és Major Veronika a gyenesdiási lőtéren Fotó: Szekeres Péter

A gyenesdiási lőtéren is szó esett erről, ám előbb a sérüléséről kérdeztük Major Veronikát, aki a légpisztolyos és a 25 méteres pisztoly számban is tokiói kvótát szerzett.

– Teniszkönyök kialakulása előtti állapot, ha lehet így megfogalmazni, ami miatt kihagytam a müncheni világkupát, de most már gőzerővel készülök az Európa Játékokra – említette a kiválóság, aki sportpisztolyban 3., légpisztolyban pedig 4. a legfrissebb világranglistán. – Minszkben mindkét számban indulok, s ha minden igaz, én vagyok az egyetlen a nemzetközi mezőnyben, aki mindkét számban olimpiai kvótás. A könyököm pedig alakul, kellett egy kicsit pihentetni az elmúlt két-három hétben.

Veronika azt mondja, február óta elég sokat utazott, hiszen Újdelhiben világkupát nyert és kvótát szerzett, majd Eszéken légpisztolyban bronz­érmes lett az ­Eb-n, aztán áprilisban járt még Pekingben, onnan világkupa-­bronzéremmel tért haza. Idehaza pedig közben megmozdult valami, amiről szintén megkérdeztük Veronikát.

– Nem sokat voltam itthon ebben az évben, hiszen több a külföldi viadal, mint a hazai és az edzőtáborokról már ne is beszéljünk – mondta Major Veronika. – Örülök, hogy így felfigyeltek rám, talán nem leszek a keszthelyiek számára sem ismeretlen és talán az egyesület is népszerűbbé válhat. Ami az összefogást illeti, éppen amiatt, mert keveset voltam itthon, inkább az edzőmet, Keczeli Zoltánt kellene kérdezni, ő több információval rendelkezik róla.

Keczeli Zoltán leszögezte: Vera eredményeiről tudnak az emberek, neki is sokan gratulálnak, és ebben a médiának is nagy szerepe van. A helyi és most már az országos hírekben is szerepel Major Veronika neve, ez sokat számít.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Farkas Dezső, a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubjának elnöke az egyesületünkben is tag, tőle indult ez a kezdeményezés – vette át a szót tehát Keczeli Zoltán. – A klubban megbeszélték, hogy segíthetnének, az egyesület kérése pedig az volt, hogy a legnagyobb segítség a pénz. Vera minket is meglepett az eredményességével, s korábban nem voltak olyan kiadásaink, mint most. Csak egy példa: évente már nem párszor, hanem több tucatszor kell központi edzőtáborba menni, a Keszthely–Budapest utak megsokszorozódtak. Be kellett szerezni egy tartalék fegyvert is, ezen a szinten ugyanis elengedhetetlen, hogy ha az egyikkel valami gond van, azonnal ott legyen egy ugyanolyan. Egy ilyen pisztoly hat-hétszáz ezer forintba kerül, ha Vera nem lenne olimpiai kvótás, nem vennénk ilyet, mert nem lenne rá szükség. Szóval jó értelemben véve tényleg meglepett bennünket, a vállalkozók klubjának felajánlása pedig ebből a szempontból is nagyon sokat jelent. Csak reménykedünk benne, hogy ezeket a sikereket, amelyeket Vera elért, mindenki magáénak érzi majd, aki itt él.

Keczeli Zoltán hozzátette: az olimpiát nem lehet félvállról venni, de nem is akarnak túl nagy terhet tenni a versenyzőjére, ahogy ő fogalmazott „nem akarjuk megijeszteni”. Segíteni akarják mindenben, egzisztenciálisan is. Veronika pedig nem úgy tűnik, mint aki „ijedős” lány lenne, inkább céltudatos, de ez elköszönőfélben ki is derül.

– Próbálom lazán venni a dolgot, hogy már az olimpiára készülhetek, és nem rágörcsölni – jegyezte meg, aztán hirtelen el is nevette magát. – Amikor pihenni kell, pihenek, amikor dolgozni kell, dolgozom. Rendnek kell lenni, a nagy cél érdekében.

A Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület a segítségét és felajánlásait folyamatosan gyűjti a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub 11749039-20036043-00000000 számú számlájára, de ide bárki utalhat felajánlást a meghirdetett akció értelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában