Sport

2015.08.26. 11:00

Kedvence az ógörög diszkoszvetés - Bognár Szabolcs érmei a speciális dobószámok világbajnokságán

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg, ezúttal a magyar városban a speciális dobószámok világbajnokságát, ahol Bognár Szabolcs is részt vett, aki érmekkel gazdagodott.

Kerkai Attila

Az egerszegi Kölcsey-gimnázium biológia-testnevelés szakos tanára, Bognár Szabolcs diszkoszvetésben és súlylökésben többszörös veterán Európa-bajnoknak vallhatja magát, azonban Tatán egészen más számok vártak rá, és a mezőnyre is.

A dobogó tetején Bognár Szabolcs mellette két (legyőzött) lengyel riválisa a tatai vb-n  Fotó: ZAC

Például a golyóvető három próbában 69,51-es eredményével a dobogó harmadik fokra állhatott fel, súlylökő öt próbában (62,87 m) és nyeleslabdavetésben (55,90 m) a már szebben csillogó ezüstérmet szerezte meg. Az i-re a pontot a számára legkedvesebb versenyszámban, az ógörög diszkoszvetésben sikerült feltennie, ahol 23,19 m-es dobásával nem talált legyőzőre ebben a versenyszámban.

A számos nemzetet felvonultató színvonalas verseny jövőre Németországban folytatódik. Bognár Szabolcs pedig talán már tervezi az ottani részvételt is, ám addig is köszönetet mondott klubjának, a Zalaszám-ZAC-nak, valamint a ZEUS SE-nek, hogy lehetővé tették a felkészülést és a versenyen való részvételt számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!