Sport

2017.04.20. 19:02

ZTE NKK - DVTK: Jöhet a harmadik

A női kosárlabda NB I rájátszásában az 5-8. helyért a ZTE NKK hazai pályán fogadta a DVTK együttesét. Remek utolsó negyedével egyenlített a zalai együttes.

Jóna István

ZTE NKK- Aluinvent DVTK 77-69 (18-21, 20-17, 17-19, 22-12)

Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Jakab L., Kulcsár T., Hervay T.

ZTE NKK: Nagy 19/9, Orsó-, Burkholder 28/9, Bays 17, Horváth -, csere: Gáspár –Szalay 4/3, Hegedüs-Őri 9/6, Böröndy V.-, edző: Gáspár Dávid

Aluinvent DVTK: Czank 12/6, Rasheed 13/3, Szécsi 12/3, Gorjanácz 7/3, Tomlinson 14/3, csere: Adamecz 2, Horváth 8/6, Győri 1, edző: Maikel Lopez

Nagy és Bays pontjaival 6-2-re elhúzott a hazai csapat. A vendégeknél Rasheed jeleskedett a pontszerzésben és találataival a 4. percre fordított a DVTK (6-11). Hazai időkérés után tovább robogott a vendégcsapat és a 8. percre nyolc ponttal elhúztak (11-19). A negyed végre elkapta a fonalat Burkholder is és pontjaival három pontra csökkentette a ZTE NKK a hátrányát (18-21).  A második játékrész elején sok volt a pontatlanság, de valamivel a vendégek jártak előrébb. A hazaiak fokozatosan dolgozták le a hátrányukat és a 14. percben Bays büntetőivel utolérték ellenfelüket (27-27). A 16. percben Nagy szerzett sorozatban öt pontot, lendületet adva övéinek. Rasheed büntetőire újabb Nagy hármas érkezett és egy vendég technikai és időkérés (35-31). A taktikai szünet után Burkholder étékesítette a büntetőt, majd a bónusztámadásból Bays volt eredményes (38-31). A megszerzett előnyt a negyed végére leadta a hazai csapat és az utolsó percben Czank egyenlített (38-38). A harmadik negyed elején Nagy közelijére, Gorjanácz egy hármassal válaszolt, amivel átvették a vezetést a miskolciak (40-41). A következő két percben Burkholder egymást követően három triplát szerzett és visszavette az előnyt a ZTE (49-43). A vendégek Szécsi és Tomlinson kosaraival zárkóztak, majd Szécsi hármasával a negyed felénél átvették a vezetést (49-50). A folytatás kiegyenlített és kemény csatát hozott. Az utolsó percben öt ponttal meglépett a Miskolc, de a végére Hegedüs-Őri triplájával kettő pont maradt csak az előnyükből (55-57).  Kapkodva kezdték az utolsó negyedet a csapatok és a negyed feléig felváltva vezettek. Mindkét oldalon keményen védekeztek és pontatlanul dobtak ebben az időszakban. A negyed felénél döntetlent mutatott a tábla (62-62). Az utolsó három percre felpörgött a találkozó és mindkét oldalon potyogtak a távolik. A hazaiak keze nem remegett meg a hajrában és taktikusan és pontosan játszva megnyerték a mérkőzést.

Gáspár Dávid: - Gratulálok a lányoknak, akik nagyon megdolgoztak a sikerért. Támadásban és védekezésben is előre léptünk a mérkőzésen, de még van hova fejlődnünk. Győzni megyünk Miskolcra!

Maikel Lopez: - Gratulálok a hazaiaknak. A vereségünk okairól, majd a bajnokság végén beszélnék, mert most megbüntetnének.

A párharc állása 1-1, a csapatok vasárnap Miskolcon döntenek a párharc győztesének kilétéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!