Sport

2017.06.18. 06:15

Ismét jó házigazdának bizonyult Zalaegerszeg

A TFSE női és férfi csapata nyerte a B33 egyetemi bajnokságot, míg az ELITE kategóriában második lett a magyar felnőtt válogatott.

Jóna István

A változékony időjárás és a nagy szél a terembe kényszerítette a két év után újra Zalaegerszegre érkező B33 Tour kosárlabda rendezvényt. A Zalaegerszegi Jégcsarnokban négy pálya lett kialakítva, ahol profi időmérés és eredményjelzés mellett zalai és vasi játékvetők koordinálták a mérkőzéseket.

A rendezvényt Balaicz Zoltán polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az ilyen színvonalas tornákkal tovább erősítik a megyeszékhelyi kosárlabda életet.  A sorozat harmadik állomásán a B33 egyetemi bajnokság női és férfi döntőjét és nemzetközi mezőnnyel az elit kategóriát rendezték meg.

 

Az egyetemi bajnokságon 8-8 csapat vett részt kiegészülve a magyar U18-as női és férfiválogatottal, akiknek az EB selejtezőre való felkészülését szolgálta a torna. A hölgyeknél a Testnevelési Egyetem csapata végig magabiztosan menetelve jutotta döntőbe, ahol a Szegedi Tudományegyetem (USC Szeged) csapatával találkoztak. Szoros csatában a győzelmet a TFSE csapat szerezte meg és ezzel az indulási jogot a kínai Universiadera.

 

 

A harmadik helyen az UNI Győr és a SzoESE csapata végeztek. A fiúknál érdekes helyzet alakult ki, mivel au U18-as válogatott a döntőig menetelt, ahol a TFSE együttese tudta megállítani őket és ezzel megszerezték a bajnoki címet. Az ezüst és bronzért az elődöntőből kieső MAFC BME és a PTE-PEAC csapatai küzdhettek, ahol a MAC nyert magabiztosan.

A leglátványosabb küzdelmet az ELITE kategória küzdelmei hozták, ahol végül 11 csapat érkezett meg. Ebben a kategóriában szerepelt több csapattal a magyar válogatott U23 és felnőtt alakulata is. A negyeddöntőben a világranglistán előkelő helyen álló szlovén Ljubjana és a HUNTEAM(felnőtt válogatott) látványos, közönségszórakoztató mérkőzést vívott egymással, amely küzdelemből a Csirke Ferenc irányította nemzeti együttes jutott az elődöntőbe.

Mellettük még két horvát és egy cseh csapat jutott az elődöntőbe. A döntőt végül a honi kosárlabdázásban is ismert Hrvoje Plujko vezetett Zagreb és a HUNTEAM vívta. A látványos és roppant feszült mérkőzésen végül a jól hajrázó horvát csapat nyert ezzel megszerezve a tornagyőzelmet. A B33 Tour ELITE kategóriájának döntőjét július 2-án Budapesten rendezik, ahol a három állomás legjobb 12 csapat küzd majd az 1000 eurós fődíjért és a prágai World Tour Master tornán való indulás jogáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!